0
Domaći fudbal

FOTO: FK Novi Pazar

BAJKA PLAVO-BELIH SE NASTAVLJA: Novi Pazar slavio u Kragujevcu, 7. pobeda u nizu! (VIDEO)

Objavljeno: 05.09.22 u 17:59

Magična sezona za izabranike Vladimira Gaćinovića!

U okviru 10. runde nacionalnog prvenstva Srbije, fudbaleri Radničkog iz Kragujevca ugostili su  ekipu Novog Pazara. Glavni arbitar meča na stadionu ‘Čika Dača‘, Delibašić, označio je početak utakmice tačno u 16 časova. Susret je završen trijumfom gostujućeg sastava, sedmog u nizu. Novi Pazar je u Kragujevcu slavio rezultatom 1:3.

Bajkovito igra Novi Pazar tokom aktuelne sezone. Plavo-beli uopšte ne obraćaju pažnju da li igraju na domaćem ili gostujućem terenu, fokusirani su samo na jedan cilj, a to je pobeda. Pazarci su istrčali na teren sa namerom da ofanzivnim naletima u što ranijem delu susreta dođu do vođstva, pa im je to uspelo već u 16. minutu. Gosti su do tada propustili dve izgledne prilike, a do prednosti su stigli udarcem sa 11 metara. Filip Ivanović je dobio direktan crveni karton, Radnički je ostao sa igračem manje u polju, a Delibašić je rukom pokazao na belu tačku. Sead Islamović je preuzeo odgovornost i postigao prvi ovosezonski pogodak.

Nisu Pazarci bili zadovoljni jednim golom prednosti, pa su pokušavali da dupliraju vođstvo. Ipak, ni Radnički nije hteo da se preda, bez obzira na rano primljen gol i odsustvo Ivanovića, koje je dodatno otežalo posao protiv vidno motivisanog gostujućeg tima.

U nekoliko navrata domaći sastav je uspeo da zapreti, a najbolje šanse u prvom delu igre propustili su najpre Vlajković, a potom Vojo Ubibarip. Ekipa iz Kragujevca je preuzela inicijativu, pa je u samom finišu imala ogromnu priliku za izjednačenje, ali Damjan Krajišnik nije realizovao izglednu šansu.

Krajišnik je nastavio da pravi probleme gostima, pa je u sudijskoj nadoknadi iznudio prekršaj unutar kaznenog prostora. Marko Delibašić je dobio potvrdu iz VAR sobe, pa je drugi put na susretu dosudio penal. Iskusni Nemanja Tomić je ‘prevario’ Kljajića i pogodio za izjednačenje u 48. minutu.

Završila se najduža pauza, a Novi Pazar je u karakterističnom maniru istrčao na teren – HRABRO. Zablistali su gosti na ‘Čika Dači‘, pa ponovo skrenuli pažnju da njihovi sjajni rezultati nisu slučajnost.

Iskusni Nenad Gavrić, koji je ušao u igru umesto Ratkovića, ubacio je loptu sa levog boka u 57.minutu, a najbliži njoj bio je mladi Slobodan Stanojlović. Bivši ofanzivac TSC-a iz Bačke Topole ‘smestio’ je loptu u mrežu ‘Crvenih đavola‘.

Pravi projektil poslao je Nikola Bogdanovski direktno iza leđa golmana Lekovića u 63. minutu. Čuvar mreže Radničkog morao je treći put na duelu da vadi loptu iz mreže, a Bogdanovski je postigao jedan od najlepših pogodaka u takmičenju ove sezone.

Novi Pazar je sada prvoplasirani tim na tabeli, koji je u dosadašnjem delu prvenstva osvojio 21 bod, ali ima i dve utakmice više u odnosu na Crvenu zvezdu koja je 2. sa 20 bodova u ‘džepu’. Kragujevčani su na 10 odigranih mečeva osvojili devet bodova.

Rezultati 10. kola Mozzart bet Superlige Srbije.

Subota:

Radnički Niš – Mladost GAT 1:1

Spartak Subotica – Napredak 1:2

Nedelja:

Vojvodina – Voždovac 2:1

Kolubara – Partizan 1:5

Crvena zvezda – TSC 1:1

Ponedeljak:

Radnički 1923 – Novi Pazar  1:3

Mladost Lučani – Javor Matis – u toku

Radnik Surdulica – Čukarički – u toku

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter