0
Evrobasket 2022

FOTO: FIBA

ATAMAN PRESEKAO – NE IDEMO SA EVROBASKETA: Skandal, loša hrana u hotelu i nema obezbeđenja!

Objavljeno: 05.09.22 u 15:52

Ostaju na prvenstvu.

Nakon velikog skandala u meču Gruzije i Turske u meču grupe A ovogodišnjeg Evrobasketa, oglasio se Ergin Ataman, koji je bio isključen sa meča. On je istakao da je Turska izgubila svoj svojih grešaka, ali da je bilo nekoliko smešnih odluka.

Pre svega, izgubili smo zbog naših individualnih grešaka. Pre produžetka nismo mogli da pogodimo otvorene šuteve, Šengun je promašio važna slobodna bacanja. Na drugoj strani Mkfaden je imao nekoliko ključnih števa s velike udaljenosti. Ponosan sam na borbu momaka. Ovo je mlada ekipa, ovo je intenzivna atmosfera. Naravno, na kraju je bilo nekoliko smešnih sudijskih odluka i Gruzija je pobedila, počeo je Ataman i dodao:

Gubitak 22 sekunde je skandal. Poslednji posed je bio naš, pa da smo imali 24 sekunde, to bi moglo da promeni konačan rezultat. Uložili smo protest. Ovo je jasna povreda pravila. Imali smo prigovore i u tom trenutku, ali su nas udaljili od zapisničkog stola. Ovaj događaj je uticao na konačan rezultat. Tražili smo da se utakmica ponovi, ili barem da se ponovo odigraju poslednja četiri i po minuta. Očekujemo da će ovo biti ishod. Ali Fiba je zastarela organizacija, ne možemo da nađemo rešenje za probleme.

Potom je pričao o potencijalnom napuštanju turnira, gde je demantovao sve navode medija. Ataman je otkrio da je razgovarao i sa nekima iz selekcije Crne Gore, kao i Španije, koji su se takođe žalili na organizaciju.

Koliko ja znam, za sada nemamo ništa. Sve analiziramo. Čekamo. Ali, ne razmišljamo o napuštanju turnira. Naravno, ako se ovako nastavi, onda nećemo moći da igramo košarku. Razgovarali smo s drugim timovima i svi se žale na situaciju. Svi. Razgovarao sam sa ekipom Crne Gore, pa (selektorom Španije) Serđom Skariolom. Svi se žale. Ako ne budemo imali obezbeđenje, pričaćemo o tome s našom federacijom i vladom. Takođe, danas je naša vlada pozvala mene i predsednika Saveza Turkoglua. Sada su svi uključeni, naša ambasada takođe. Ovde nam treba obezbeđenje za igrače. Policija ne može da dođe u svlačionicu i napadne naše igrače i članove reprezentacije. Ovde smo da igramo košarku. To je sve.

VESTI O EVROBASKETU:

Na samom kraju, Ataman se osvrnuo i na stanje Furkana Korkmaza, koji se potukao u putu ka svlačionici.

Korkmaz se potukao, ali je dobro. Međutim, član stručnog štaba je pokušao da ga zaštiti i pao je. Nismo znali to tokom utakmice na terenu, već u poslednjih deset sekundi. Posle faula Osmana koji nije bio nesportski, bio sam isključen i otišao sam u trenersku sobu. Čuo sam povuke. Gruzijska policija je brutalno terala naše igrače u svlačionicu, gurajući nas kao i potpredsednika Huseina Bešoka. Izvan terena nije bilo policijske pratnje i zaštite na putu do hotela. Našim igračima je loša hrana u hotelu, nije prikladna za sportiste. Izgubili smo utakmicu prilično čudesno. Prošlo je mnogo vremena otkako nisam učestvovao u Fibinim takmičenjima. Veoma sam iznenađen odlukama sudija i drugim lošim odlukama u organizacionom smislu. Psihologija mojih igrača sada nije dobra, posebno Korkmaza. Pomislite samo šta bi bilo da se ovo desilo u NBA – zaključio je Ataman.

Koje selekcije iz grupe A prolaze u nokaut fazu Evrobasketa?
  • Španija (31%, 535 Glasova)
  • Turska (27%, 472 Glasova)
  • Crna Gora (21%, 358 Glasova)
  • Belgija (13%, 224 Glasova)
  • Gruzija (7%, 128 Glasova)
  • Bugarska (1%, 16 Glasova)

Ukupno glasalo: 564

Loading ... Loading ...

Koje 3 selekcije osvajaju medalju na Evrobasketu?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter