0
Fudbal

Xherdan Shaqiri Srbija - Svajcarska, Serbia - Switzerland, Kaliningrad, Rusija 22.6.1018. Jun 22. 2018. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

„SRBI SU MOJI PRIJATELJI, NE IGRAMO SE RATA“: Behrami osudio svoje nekadašnje saigrače zbog „provokacije“!

Objavljeno: 04.09.22 u 11:23

Prošlo je više od četiri godine od kako je Srbija doživela poraz od Švajcarske, a taj meč je upamćen jer su Srbi pokazivanje orla, inače nacionalnog simbola obe zemlje, od strane Granita Džake i Džerdana Šaćirija, reprezentativaca albanskog porekla, doživeli kao provokaciju. Nedavno je za Blik govorio, i objasnio situaciju, tadašnji reprezentativac Švajcarske, Valon Behrami.

 

Valon Behrami Srbija – Svajcarska, Serbia – Switzerland, Kaliningrad, Rusija 22.6.1018. Jun 22. 2018. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

„Tu temu i danas mrzim. To je fudbal, a ne politika. Tom gestu nije mesto na fudbalskom terenu. To je glupost, ne igramo se rata. mene su na Kosovu tada optužili da nisam učestvovao u tom gestu. Igrači Srbije su moji prijatelji, rođeni su posle rata. Zato bi na ovom SP trebalo samo da se igra fudbal i ignoriše sve ostalo“, rekao je Behrami i ispričao da je došlo do tuče posle remija sa Brazilom u prvom kolu:

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

„Mnogo toga se desilo na SP. U hotelu je došlo do tuče posle remija sa Brazilom. Svi su bili srećni zbog sjajnog rezultata, sve porodice igrača su bile u hotelu. I Lara (sadašnja supruga) i moji roditelji. Mi igrači smo jeli, dok su supruga i roditelji seli za sto. Tadašnji generalni sekretar je optužio moju porodicu da se nisu pozdravili. To me je teško pogodilo, jer su se ponašali kao i svi ostali“.

Nastao je veliki skandal upravo zbog pitanja dvojnog državljanstva.

„Uvek smo se pridržavali pravila. Uvek. Druge devojke su bile mnogo češće. Skandali su potom nastavljeni. Toliko da su svi dvojni državljani odjednom hteli da se povuku iz tima zbog generalnog sekretara i njegovih izjava da bi trebalo razmotriti zabranu dvojnog državljanstva. Niko više nije hteo da igra. Ne znam za Šaćirija, ne sećam se tačno, ali svi ostali da. Zauzeo sam se za svoje kolege i stekao više neprijatelja“.

Nemanja Matic Valon Behrami Srbija – Svajcarska, Serbia – Switzerland, Kaliningrad, Rusija 22.6.1018. Jun 22. 2018. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

A malo o svom ranom detinjstvu.

„Otputovali smo poslednjim autobusom sa Kosova, kada smo shvatili da tamo nema budućnosti. Imao sam četiri i po godine. Plakao sam dva meseca, svake noći. Nedostajali su mi baba i deda. Bavio sam se atletikom pre nego što sam ušao u fudbal. Negde 1998. je stiglo pismo da treba da budemo proterani, ali mi je fudbal tada pomogao. Otac fudbalskog kolege se zauzeo za nas, prikupljeni su potpisi da ostanemo“, ispričao je Behrami.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter