0
Fudbal

Nikola Stulic Kolubara v Radnicki Nis, Mozzart Super Liga 2022/2023 on August 17, 2022 in Lazarevac, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

NIKOLA ŠTULIĆ ZA HOTSPORT: „Prevazišao sam svoje ciljeve i ambicije!“

Objavljeno: 04.09.22 u 17:44

Fenomenalno igra na početku sezone napadač Radničkog!

Ekipa Radničkog iz Niša sezonu je započela šokantnim ispadanjem iz kvalifikacija za Ligu konferencija od malteške Gzire. Na to sve, nadovezali su se i prilično loši rezultati u Mozzart Bet Superligi Srbije, gde nakon 10 utakmica imaju svega dve pobede i nalaze se na tek 12. poziciji na tabeli.

Ipak, momak koji se izdvojio iz sivila svoje ekipe je mladi napadač Nikola Štulić. Bivši fudbaler Partizana, postigao je već 7 golova u Superligi i nalazi se na deobi prvog mesta liste strelaca zajedno sa Milanom Bojovićem iz lučanske Mladosti. U evropskom dvomeču protiv Gzire bio je strelac jednom.

Nikola Štulić rođen je 2001. godine u Sremskoj Mitrovici. U mlađim kategorijama nastupao je za Partizan, a svoje prve seniorske mečeve odigrao je upravo u crno-belom dresu. Za klub iz Humske nastupio je 22 puta.

Odlično si započeo sezonu, čak 7 golova na 10 utakmica. Da li si, pre početka sezone, očekivao ovakav start?

NŠ: „Iskreno jako sam dobro odradio pripreme, postigao 6 golova i radio sam na tome da ove sezone budem učinkovit, ali moramo biti pošteni, malo sam prevazišao svoje ciljeve i ambicije. Nadam se da ću nastaviti u istom ritmu.“

Nikola Stulic (L) celebrates after scoring a goal with Sava Petrov (R)
Fudbal-UEFA Conference League Second qualifying round, 1st leg-Gzira v Radnicki Nis
Attard, 21.07.2022
foto: Starsport.rs ©

Ipak, Radnički od početka sezone igra vrlo promenljivo. Rano ispadanje iz Evrope, mnogo oscilacija… Šta je po tebi uzrok ovakvih partija tvog tima?

NŠ: „Dosta novih igrača, manjak sreće, desilo se više puta da primamo gol u 90+ minutima… Sve je to fudbal. Moramo se izdići, korak po korak, da pobeđujemo utakmicu za utakmicom i sve će biti kako treba.“

Nikola Stulic
Fudbal-UEFA Conference League Second qualifying round, 2nd leg Radnicki Nis – Gzira
Nis Serbia Srbija, 28.07.2022
foto: Starsport.rs ©

Da se dotaknemo i tvog matičnog kluba, Partizana. Napustio si Humsku u januaru ove godine. Žališ li što nisi ostavio ‘dublji’ trag u crno-belom dresu?

NŠ: „Nisam zamišljao tako odlazak iz Partizana, hteo sam da ostavim dublji trag, ali to je fudbal i život, tako se namestilo. Na meni je da nastavim da radim još jače i napredujem, ne osvrćem se na prošlost.“

Fudbal Super League Season 2020-2021
Partizan v Cukaricki
Nikola Stulic (L) celebrates his debut goal prvi gol u dresu FK Partizan with head coach Aleksandar Stanojevic
Beograd, 05.12.2020.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Podsetimo se i tvog, sada već, čuvenog penala u Kupu Srbije protiv Zvezde. Kako sada gledaš na taj događaj? Da li bi ponovio isto da ti se ukaže prilika?

NŠ: „Pa panenku bih ponovio, ako bi se namestila situacija. Mada, to nije potez koji se ponavlja često, niti može takav penal stalno da se izvodi. Mora dosta stvari da se poklopi. Što se tiče radovanja na to sam odgovarao više puta.“

Aleksandar Dragovic (R) and Nikola Stulic
Fudbal-Kup Srbije Season 2021/2022
Crvena Zvezda v Radnicki Nis
Beograd, 16.02.2022.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Za kraj, trenutno ste na 12. mestu, ali sezona je duga, mnogo toga se može promeniti. Koji su ciljevi Radničkog do kraja sezone iz ove perspektive?

NŠ: „Da počnemo da pobeđujemo u kontinuitetu, pređemo u gornji deo tabele, izborimo plej of, a posle možda i Evropu što da ne. Korak po korak kao što sam rekao.“

Sasa Marjanovic (L) Nikola Stulic and Papunashvilli Giorgi (R)
Kolubara v Radnicki Nis, Mozzart Super Liga 2022/2023 on August 17, 2022 in Lazarevac, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

NAJNOVIJE VESTI IZ SUPERLIGE SRBIJE:

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter