0
ATP

(190903) -- NEW YORK, Sept. 3, 2019 (Xinhua) -- Marin Cilic of Croatia hits a return during the men's singles fourth round match between Rafael Nadal of Spain and Marin Cilic of Croatia at the 2019 US Open in New York, the United States, Sept. 2, 2019. (Xinhua/Li Muzi)

MOŽE LI ČILIĆ DA PONOVO POKORI NJUJORK: „Najbolji turnir u karijeri!“

Objavljeno: 04.09.22 u 12:22

Marin Čilić plasirao se u četvrtu rundu US Opena nakon što je nakon maratona protiv Danijela Evansa, slomio Britanca u četiri seta, nakon isto toliko sati igre. Rezultat pos setovima bio je 7:6, 6:7, 6:2, 7:5, a Marin je izuzetno zadovoljan svojim partijama na istočnoj obali.

„Rekao bih da mi je ovo najbolji turnir u karijeri ovde na US Openu. Ne samo posle 2014, već sve ukupno. Sjajan je osećaj svaki put kada dođem ovde. Ovo je bila teška bitka, prvi set je mogao da ode i na drugu stranu. Drugi sam izgubio i to je bio ključan trenutak. Tada sam napravio nekoliko strateških greški na kraju tog seta. U trećem setu sam okrenuo momentum na svoju stranu. Velika borba i svaka čast Evansu“, rekao je Marin Čilić.

„Ne bih rekao da je Dan dominantan u poređenju sa ostalim momcima, zbog stvari poput servisa, forhenda… Međutim sve je efektno. Servis mu je efektan. Pozicioniranje takođe, pripremanje na sledeći udarac. Kada igrate protiv njega na tri seta, on može da servira bekhend slajs, da čipuje. Morte da igrate ne samo sjajan tenis da ga dobijete već i da imate sjajnu strategiju u tim poenima, u ključnim trenucima“, dodaje Hrvat.

U narednom kolu ga čeka

„Možda i najbolja na turu. Poredeći ga sa Rafom, on se prilagođava svakoj situaciji fantastično. Karlos je neverovatan kada je u udarcu. Ima toliko opcija sa forhendom… Napredovao je, ima stabilnost u razmišljanju kada se igraju veliki poeni i sada veruje svojoj igri“, kaže Čilić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter