1
Ostali sportovi

FOTO: MUP Srbije

MINISTAR VULIN DELIO MEDALJE: U Vrnjačkoj Banji uspešno završena akcija ‘Sport u policiji’! (FOTO)

Objavljeno: 04.09.22 u 19:15

Uzbudljivo sportsko nadmetanje u odbojci i basketu 3×3!

U Vrnjačkoj Banji je uspešno završeno republičko takmičenja „Sport u policiji 2022“, uz zajedničku saradnju Ministarstva unutrašnjih poslova i Sportskim savezom Srbije. U velikom broju gradova održana su kvalifikaciona takmičenja tokom ove godine u šest sportova. Na finalnim mečevima odbojke i basketa 3 na 3 prisustvovao je Aleksandra Vulin, ministar MUP, koji je delio medalje sa pomoćnikom ministra Vladimirom Ilićem, predsednikom Sportskog saveza Srbije Davorom Štefanekom i generalnim sekretarom Goranom Marinkovićem.

FOTO: MUP Srbije

Ministar Vulin je poručio da je u proteklih godinu i po dana od strane ministarstva znatno uloženo u razvoj sporta u policiji, da je osnovana Sportska jedinica čiji su pripadnici Srbiji i MUP-u doneli čak 10 zlatnih medalja sa svetskih policijskih igara, ali da je njemu kao ministru policije najvažnije to što se sve više policijskih službenika bavi sportom, što se videlo i kroz ovu akciju. Na svečanoj ceremoniji bila je i Brankica Negovanović, osvajačica zlatne medalja u karateu na Svetskim igrama policije u Roterdamu.

– Nastavićemo da ulažemo u razvoj sporta u policiji i meni je kao ministru unutrašnjih poslova važno da moji policajci treniraju, budu zdravi i visoko motivisani. Baveći se sportom na adekvatan i pravilan način, u dobrim uslovima, uz nadzor najboljih trenera, čvrsto verujem da će moji policajci i svoje policijske zadatke i poslove izvršavati bolje i efikasnije. Zato je važno da nastavimo da razvijamo sport u policiji i ja sam zaista zahvalan Sportskom savezu Srbije i svim granskim savezima na saradnji i pomoći koju pružaju za unapređenje sporta u policiji – poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Kako je istakao ministar Vulin, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su na završnom takmičenju u Vrnjačkoj Banji pokazali izuzetan kvalitet, snagu, borbenost koji se stiču samo redovnim treniranjem, dobrom disciplinom i upornošću.

– Pokazali ste vrhunski kvalitet, borbenost, snagu, disciplinovanost, motivisanost, sve vrline koje odlikuju srpskog policajca. Postizanje najboljih rezultata i osvajanje medalja je važno, ali mi je još više važno to da se što više vas, policijskih službenika aktivno bavi sportom. Mi smo vam obezbedili najbolje uslove za treniranje. Odvojte vreme i za bavljenje sportom, ne postoji izgovor da ne trenirate – poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Treće republičko takmičenje aktivnosti „Sport u policiji“ počelo je 2. septembra. Od ukupnog broja takmičara, koji su se prijavili za takmičenje u disciplinama futsal, basket 3×3, odbojka, atletika, streljaštvo i džudo, u okviru aktivnosti “Sport u policiji“, na završni nivo takmičenja u Vrnjačkoj Banji plasiralo se 213 takmičara, odnosno 24 ekipe u ekipnim sportovima.

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter