0
Evrobasket 2022

FOTO: STARSPORT

GREG NIJE ŽELEO DA PROPUSTI EVROBASKET: Italijani ugostili Popoviča, on uživa u utakmicama!

Objavljeno: 04.09.22 u 18:30

Legendarni stručnjak se nalazi u Milanu!

Čuveni šef stručnog štaba San Antonio Sparsa, Greg Popovič, doputovao je nedavno u Milano gde je gost Etorea Mesine sa kojim je nekada sarađivao u NBA ligi. Trener Armanija ugostio je Popoviča, a juče su zajedno posmatrali duel grupe C na Evrobasketu između Italije i Grčke.

NAJNOVIJE VESTI SA EVROBASKETA:

Novinari italijanskog Skaj Sporta iskoristili su priliku da razgovaraju sa trofejnim stručnjakom, a on se odmah osvrnuo na značaj evropske košarke.

-Pre deset godina američka košarka se zasnivala na trojkama i zakucavanjima. Sa dolaskom košarke na evropske televizije, mislim da su svi bili uzbuđeni zbog toga. Evropska košarka ima mnogo više kretnji bez lopte, dva sveta su bila dugo razdvojena ali sada se približavaju. Posebno mi treneri, menadžeri počinjemo to da shvatamo. Zahvaljujući tolikom broju stranaca u NBA, videli smo da se sve više igrača okreće osnovama, različitim umećima, posebno kada se radi o šutu. Naučili smo da treba da se vratimo osnovama – kazao je Popovič i dodao:

-Mi treneri uvek tražimo igrače koji mogu da budu dobri saigrači. One koji mogu da idu izvan svoje individualnosti. Grupa je važnija od pojedinca. Ako si dobar saigrač onda imaš veću mogućnost da napraviš taj osećaj tima koji može da stvori strast i međusobno poštovanje u svlačionici. To ti daje veću šansu da pobediš – zaključio je legendarni stručnjak srpskog porekla.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter