0
Evrobasket 2022

FOTO: FIBA

UZBUDLJIVO NA EVROBASKETU: Derbi dana pripao Francuzima, drama u Milanu! (VIDEO)

Objavljeno: 03.09.22 u 19:39

Komplikuje se situacija Litvancima.

Vrlo neizvestan meč odigrali su Litvanci i Francuzi u okviru drugog kola grupe B Evrobasketa. Na kraju pobedu su odneli Furnije i ekipa i to rezultatom 77:73.

Litvanci su meč otvorili furiozno, poveli sa 21:8 i tu stali. Do kraja prve deonice Francuzi su se potpuno vratili u meč i prišli na 25:23.

Do poluvremena situacija je ostala slična. Konstantno su u prednosti bili Litvaci, ali su Francuzi stalno disali za vratom. Na poluvreme se otišlo sa rezultatom 41:40 u korist Litvanije.

U trećoj četvrtini videli smo veoma tvrdu košarku, a izabranici Vensana Kolea uspeli su i da dva puta povedu sa po dva razlika – 48:46 i 50:48. Ipak, do kraja ovog perioda igre ponovo su Litvanci otišli na +6.

Do kraja – veoma neizvesno. U poslednjih par minuta utakmice Francuzi su uspeli da izjednače i na kraju preokrenu i tako dođu do prve pobede na ovogodišnjem Evrobasketu.

Najefkasniji u pobedničkoj ekipi bio je Evan Furnije sa 27 poena  , dok je kod Litvanaca to bio Jonas Valančijunas sa 15 poena.

U velikoj drami u Milanu, Ukrajina je posle preokreta savladala Estoniju – 74:73. Estonci su imali šut za pobedu.

Ranije, Turska je u grupi A nakon lošeg prvog poluvremena u drugom ipak rutinski rešila utakmicu protiv Bugarske – 101:87. Najefikasniji kod Turaka bio je Džedi Osman sa 25 poena, dok je kod Bugara najbolji bio Vezenkov sa 28.

NAJNOVIJE VESTI SA EVROBASKETA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter