0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

STRAHINJA RAŠOVIĆ: To što je bilo – bilo je. I prošlo je, sad se okrećemo osmini finala! (FOTO)

Objavljeno: 03.09.22 u 12:32

Ne igra Srbija na Evropskom prvenstvu onako kako nas je navikla, to dokazuje poraz od Mađara, ali i pored toga, tri utakmice dele nas od finala i minimum srebra.

Neće biti nimalo lako, jer nas žreb vodi prvo na Francusku u osmini, zatim Italiju u četvrtini i na Hrvatsku u polufinalu. Poslednji meč pred nokaut fazu podigao je samopouzdanje ekipi, jer su izabranici Dejana Savića slavili protiv Slovenije. Viktor i Strahinja Rašović su za Mozzart Sport sumirali dosadašnji deo turnira.

“Videlo se protiv Slovenije u drugom poluvremenu kako možemo da igramo u odbrani kada nametnemo ritam, primili smo samo jedan gol, što je odlično. To što je bilo – bilo je. I prošlo je, sad se okrećemo osmini finala” započeo je Strahinja, pa se Viktor nadovezao.

“Malo smo se povratili protiv Slovenije, povratili smo sigurnost i agresivnost, što je vrlo bitno pred osminu finala”.

FOTO: STARSPORT

Kako ističu, nisu zaboravili da igraju vaterpolo, ali kao da su u grču kada treba svima da pokažu šta zapravo znaju.

“Konstantno osciliramo, igramo odlično i onda sam se desi veliki pad. To može biti samo do glave, on nas koči. Ne može neko da nam kaže da ne znamo da igramo vaterpolo, nismo zaboravili da ga igramo. Sve je do glave. Sami sebi možemo biti najveći neprijatelji i saveznici. Trenutno smo neprijatelji” zaključio je Strahinja.

Atmosfera se digla nakon Mađara, što je i normalna stvar. Potrebno nam je to za utakmicu osmine finala. Moraćemo da se spremimo kao da je finale. Idemo na sve ili ništa. Igraćemo u osmini finala na velikom takmičenju posle mnogo godina, čini mi se prvi put još od 2014. godine u Budimpešti. Ova generacija je dva puta ispadala u četvrtfinalu kada smo bili prvi u grupi i direktno se plasirali među osam najboljih, tako da ćemo sada do dobrog rezultata pokušati da dođemo težim putem. Stvarno verujem u ovu ekipu i nadam se pozitivnom ishodu” rekao je Viktor.

Strahinja Rašović se zatim prisetio poslednjeg pripremnog meča protiv Francuza, ali misli da taj meč nije pravo merilo.

Francuzi su odlični. Igraju sjajno čitavo leto, ne samo na Evropskom prvenstvu. Poslednju pripremnu utakmicu u Beogradu smo odigrali protiv njih i mislim da ona uopšte nije pravo merilo odnosa snaga i njihovog kvaliteta, bez obzira na to što ni oni, ni mi nismo bili kompletni” zatim je nastavio.

Nokaut faza je drugi turnir, nema nikakve veze sa grupama. Sve se briše i zaboravlja. Svaki meč je izuzetno težak i zahteva. Respektujemo Francuze i svesni smo njihovog kvaliteta i mogućnosti. Izjednačilo se sve, pojavila se Francuska, takođe i Holandija. Nema više izrazitih favorita kao ranije, već sa svima mora da se igra kao da je derbi sa Španijom. Takav pristup mora da bude” a zatim izdvojio igrače od kojih preti najveća opasnost po naš gol.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

“Krasi ih kolektivna igra, ali uvek postoje igrači koji se izdvajaju. Imaju sjajnog levorukog napadača Kruziju, centar Vernu je fenomenalan. Izdvojio bih još levo Marzukija. Njih trojica su im okosnica ekipe” zaključio je Strahinja.

Za kraj je Viktor koji je i igrao u Francuskoj analizirao protivnika.

Francuzi su vrhunska ekipa, puno su napredovali proteklih nekoliko sezona. Čine ih dva – tri iskusna igrača i sklop mladih koji su u velikom usponu od 2016. godine. Francuzi su više puta odigrali vrhunski protiv velikih ekipa, kao na primer sa Grcima u kvalifikacijama za Olimpijske igre, isto i sad protiv njih na Evropskom prvenstvu. U Svetskoj ligi ih je krasila vrhunska forma. Očekuje nas duel koji će biti vrlo težak” konstatovao je Viktor.

Duel između Srbije i Francuske u okviru osmine finala Evropskog prvenstva u Hrvatskoj zakazan je za nedelju od 20 časova i 30 minuta.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter