0
Evrobasket 2022

Serbial - Netherlands Eurobasket 2022, Evropsko prvenstvo u kosarci, 2.9.2022. Prag, Ceska photo: Matias Horak/STARSPORT

PEŠIĆ NAKON HOLANDIJE PRIČAO O STATUSU MILUTINOVA: Možda je bolje da stalno igramo u Pragu – ovakvu atmosferu nismo imali!

Objavljeno: 03.09.22 u 08:39

Rutinski su slavili naši košarkaši.

Košarkaši Srbije, uspešno su započeli Evropsko prvenstvo u košarci, trijumfom nad Holandijom rezultatom 100:76. Naredni meč, naša reprezentacija igra protiv domaćina grupe Češke danas od 17.30, a nakon ovog susreta selektor Svetislav Pešić istakao je da su Holanđani odigrali prema očekivanjima.

– Utakmica kakvu smo i očekivali od našeg protivnika, Holanđana. Dali su dosta energije, motivacije, bez ikakvog pritiska, dobro su šutirali za tri poena. Ne mogu da kažem da smo bili loši, možemo uvek da se branimo bolje, ali svi ovde u hali na pres konferenciji i iz našeg tima moraju da budu svesni da je ovo Evropsko prvenstvo i treba da ostanemo na ovom nivou svaku sledeću utakmicu. Protiv Srbije svi hoće da odigraju utakmicu sezone, tako da je ovo dobro za nas večeras, svaki put hoćemo da pobedimo, da budemo bolji, počeo je Pešić.

Ipak, svestan je iskusni trener, da će protiv selekcije Češke biti znatno drugačije, posebno nakon njihovog poraza od Poljske.

– Moramo da budemo svesni da će svaka utakmica da bude kao večeras, gde će protivnički tim dati taj dodatni napor, biće posebno motivisan, bez nekog pritiska, oni su danas bili pod pritiskom da dobiju Poljsku. Ta pobeda bi im otvorila veće šanse, izgubili su, ali mi smo u ovoj grupi u Pragu favoriti. Oni će tražiti šansu kroz motivaciju i pomoć publike, moramo da budemo svesni da moramo da odigramo utakmicu kako smo i večeras.

Ono čime je selektor bio posebno impresioniran jeste publika, koja je napravila fantastičnu atmosferu na ovom duelu. Oko 4000 naših navijača došlo je u O2 Arenu, a Pešić je iskoristio priliku da se malo našali.

– Najviše sam bio impresioniran našom publikom. Moram da kažem da za ovo vreme što smo igrali kvalifikacije, možda je bilo potrebno da dođemo u Prag da igramo, jer takvu podršku nismo dobili nikad do sada osim protiv Grčke. Ono što je mnogo važnije od toga sa aspekta čiste košarke, naša ekipa je pokazala profesionalan odnos, želeli su da svi igrači daju maksimum i taj odnos je nešto što mi se najviše dopalo. Svaka utakmica donosi nešto novo, drugačije, ali odnos prema igri i želja da se odigra kako smo pripremali utakmicu je nešto što je važno za mene, a i mene.

VESTI O EVROBASKETU:

Na samom kraju, selektor Srbije, pričao je i o odsustvu Nikole Milutinova. Pešić je zaključio da je Ristić dobro zamenio centra CSKA, kao i da će svi dobiti minute.

– Sigurno je veoma važan igrač u rotaciji koju imamo, ali Risić je pokazao zašto je ovde, iskusan je, ima internacionalno iskustvo, malo je bio stegnut, ali je odigrao korektnu utakmicu, očekujemo da to uradi i sutra. Kao što ste videli, tako ćemo da radimo i dalje, svi će da dobiju minute, neko više neko manje, jer ovo je prvenstvo koje dugo traje, tražimo da svako dobije šansu, da se priključi ekipi. Prvenstvo je veoma dugačko, mislim da će za nas to da bude. Samo da nas zaobiđu povrede, da ne bude kao u pripremnom periodu, to je naša želja i takav je plan u sledećim utakmicama, podvukao je selektor Srbije.

Koje selekcije iz grupe D prolaze u nokaut fazu Evrobasketa?
  • Srbija (34%, 781 Glasova)
  • Češka (20%, 477 Glasova)
  • Izrael (16%, 369 Glasova)
  • Finska (15%, 345 Glasova)
  • Poljska (11%, 266 Glasova)
  • Holandija (4%, 89 Glasova)

Ukupno glasalo: 784

Loading ... Loading ...
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter