0
Domaći fudbal

FOTO: Twitter/@CelticFC

OLD FIRM I NIJE BIO TAKO ČVRST: Rendžers možda dobija u Evropi, ali na Ostrvu je Seltik gazda! (VIDEO)

Objavljeno: 03.09.22 u 17:05

Seltik je prošle godine uzeo šampionsku titulu i tako pokvario istorijsku sezonu Rendžersa, jer su im i pored finala Lige Evrope, Kelti ugrali pehar u nacionalnom šampionatu i mesto u Ligi šampiona. Ipak, Policajci su se izborili za elitno evropsko takmičenje kroz kvalifikacije, ali umor ih je stigao, a najveći rival ih je savladao na Hampdenu sa ubedljivih 4:0.

Goleadu zeleno-belih otvorio je već u osmom minutu izraelski internacionalac Liel Abada, koji je matirao, danas baš lošeg, Džona Meklafalina za prednost Kelta. Potrebno je bilo da se čeka do 32. minuta za sledeći pogodak, a vođstvo je povećao Žota.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

Da se Rendžers potpuno nokautira bio je potrean još jedan potez odličnog Izraelca, koji je pet minuta pre kraja prvog dela potpuno bacio goste na kolena i napravio velika tri gola prednosti za svoj tim. Pokušao je finalista Lige Evrope da se vrati u nastavku, ali su sve nade ugašene petnaest minuta pre kraja, kada je Dejvid Turnbul postigao četvrti gol i postavio konačan rezultat.

Seltik je tako prvi na tabeli, sa uvećanom prednosti, koja sada iznosi pet poena u odnosu na njihovog današnjeg rivala, koji je na drugom mestu škotskog Premijeršipa.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter