0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

LINTA PRED RADNIČKI: Na nama je da radimo i verujemo da će se stvar preokrenuti!

Objavljeno: 03.09.22 u 12:55

Mladost GAT, novajlija u Superligi Srbije, ne snalazi se najbolje u najvišem rangu, pa tako ima 6 vezanih poraza, a trener, Linta je najavio kraj crne serije.

Kada pogledate 6 poraza u nizu, odnosno 7 ukupno u prvenstvu, deluje da Mladost ne pripada srpskoj eliti, ali kada se vidi da ni u jednom meču nisu nadigrani (pravi primer Partizan u Novom Sadu), deluje da ekipi treba samo malo sreće da preokrene situaciju. Šef stručnog štaba Novosađana, Aleksandar Linta je upravo o tome govorio za Mozzart Sport.

Ne smemo da klonemo duhom. Iskušenja su tu da nas ojačaju, a ne da nas slome. Idemo postepeno, utakmicu po utakmicu, i ako dođemo do pozitivnog rezultata, to može da preokrene celu situaciju. Verujem da će to biti već u ovoj utakmici. Ne smemo golove primati olako, jer oni menjaju u potpunosti tok utakmice i utiču često na samopouzdanje ekipa. Trudićemo se da zaključamo prilaze našem golu i da probamo prvi da postignemo pogodak“ započeo je, a zatim se osvrnuo na kvalitete Radničkog.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

„Čeka nas veliki izazov, neće biti lako, ali moramo da se uzdignemo i da strah koji se uvukao u igrače prevaziđemo, nemamo drugog izbora. Gubitnik uvek kaže „moramo nešto uraditi“, a pobednik kaže „moram nešto da uradim“. Hoću da svako od mojih igrača da svoj maksimum i bude aktivan učesnik utakmice. Radnički je imao krizu rezultata, ali polako izlazi iz nje i dolazi do boljih partija. Poslednji meč protiv Vojvodine su odigrali jako kvalitetno i po meni je taj rezultat bio čak i previsok (3:0). Imamo pun respekt prema Radničkom. To je ekipa koja je prošle godine izborila plasman u Evropu, a i te evropske utakmice sa Maltežanima su odigrali dobro. Međutim, nisu imali sreće, pa su ispustili dobijeno“ istakao je Linta, a zatim napomenuo da igra u svakom segmentu mora biti na visokom nivou kako bi se savladao takav rival.

„Oni su kolektiv, imaju dosta kvalitetnih pojedinaca, dobar vezni red i napad. Nema nekog specijalnog segmenta igre na koji treba obratiti pažnju, već sve to celokupno treba da zaokružimo. Moramo biti dobri defanzivno i agresivni, a kad imamo loptu da treba da budemo strpljivi, ali ne u smislu da budemo spori i pasivni, već da pas bude tačan, da igramo brzo, sa malo dodira, a opet ne brzopleto. Sve to uz veru da stvarno možemo da napravimo rezultat, može da nam pomogne. Ako bude nešto od tog falilo, onda nemamo čemu da se nadamo“ jasan je trener Mladosti GAT. U nastavku se osvrnuo na 6 vezanih poraza, ali konstatovao da je svaki mogao da se okrene na njihovu stranu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

„Bez obzira na to što gubimo utakmice, nije to neka rezultatska, niti razlika u samoj igri u odnosu na protivnike. Prošli meč protiv Napretka ne mogu reći da smo nezasluženo izgubili (1:0), ali tesno je bilo i možda ne bi bilo nezasluženo da je završeno nerešenim rezultatom, slično kao i protiv Novog Pazara. Takođe, utakmice u kojima smo dobro igrali, kao što je bilo protiv Javora i Partizana, opet smo gubili, ali to je život. Kad uđeš u seriju negativnih rezultata, a ne igre, opet se uvuče anksioznost u momke, koji počinju da sumnjaju u sebe, pa iz straha da ne pogreše, naprave greške. Na nama je da radimo i verujemo da će se stvar preokrenuti“.

Za kraj je istakao da će Bojan Mlađović, Lazar Arsić i Nikola Stanković imati dodatan motiv protiv Radničkog, za koji su ranije i nastupali.

„Oni veoma dobro poznaju ekipu, grad, ambijent… Verujem da će imati ekstra motiv da dobro zaigraju protiv bivšeg kluba“ zaključio je šef stručnog štaba Mladosti GAT.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter