0
Košarka

Dejan Tomasevic (L) Dusan Savanovic and Igor Rakocevic (R) Final 4l -Euroleague 2021/22-Opening Press Conference Beograd, 18.05..2022. foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

LEGENDARNI SRPSKI KOŠARKAŠ NE SUMNJA U PEŠIĆA: On najbolje zna zašto je uradio neke stvari – mora da bude strog!

Objavljeno: 03.09.22 u 11:07

Pomno prati sve što se dešava.

Startovala je košarkaška reprezentacija Srbije takmičenje na Evrobasketu pobedom nad Holandijom rezultatom, a igre Orlova pomno prati i proslavljeni srpski reprezentativac Dejan Tomašević. On je gostujući na TV Prva u emisiji Jutro, pričao o temama koje zanimaju ljubitelje košarke u Srbiji, gde se dotakao Nikole Jokića, otkaza Milošu Teodosiću, Svetislavu Pešiću, kao i favorita na ovom prvenstvu.

Nikola je dominantna figura svetske košarke. Ne treba stavljati preveliki teret na leđa ovih momaka. Da ostavimo momke da rade kako treba, da grupnu fazu završe na pravi način. Da integrišu neke igrače koji su možda van ritma, poput Nedovića i Milutinova. Da se na što bezbolniji način pređe iz Praga u Berlin. Promene gradova mogu da budu teške. Od osmine finala za nas zaista počinje Evropsko prvenstvo, počeo je Tomašević.

DETALJNA ANALIZA EVROBASKETA:

Srbiju je šokirala vest da Miloš Teodosić neće nositi dres Orlova na Evropskom prvenstvu, ali Tomašević tu odluku selektora itekako poštuje.

Ako neko ima iskustva i znanja, to ima Pešić. Ne sumnjam u njegov izbor, najbolje zna zašto je neke stvari uradio. Nemanjino iskustvo i kvalitet može da bude bitan, ali će drugi igrači biti dobra zamena, počeo je Tomašević i dodao:

Dejan Tomasevic
Kosarka-FIBA Olympic Qualifications 2021 semi final match between Serbia and Puerto Rico
Beograd, 03.07.2021.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

– Trener koji je spreman da osvoji svetsko ili evropsko zlato ili sa nekom ekipom da osvoji Evroligu, mora da bude zahtevan i strog. Ima iskustvo da prihvati na sebe teret koji smo im svi mi nametnuli. To je uradio kako bi zaštitio igrače.

Koje selekcije iz grupe D prolaze u nokaut fazu Evrobasketa?
  • Srbija (34%, 781 Glasova)
  • Češka (20%, 477 Glasova)
  • Izrael (16%, 369 Glasova)
  • Finska (15%, 345 Glasova)
  • Poljska (11%, 266 Glasova)
  • Holandija (4%, 89 Glasova)

Ukupno glasalo: 784

Loading ... Loading ...

Na samom kraju, Tomašević se dotakao i favorita za zlatnu medalju, gde je izdvojio nekoliko selekcija.

– Grci, uvek Španci koji su neugodni, domaćini Nemci, Litvanci. Na svakom prvenstvu se pojavi jedna ekipa koja iznenadi. Evropsko prvenstvo traje više od dve nedelje, jako je bitno u bitnim momentima biti najbolji, da li će igrači biti zdravi. Nadam se da će to biti naš tim, zaključio je Dejan Tomašević.

VESTI O EVROBASKETU:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter