3
Domaći fudbal

head coach Gordan Petric (C) spak with players Ricardo Gomes Fousseni Diabate Marko Zivkovic Ljubomir Fejsa Partizan v Hamrun during the UEFA Conference League Play-Off First leg Season 2022/2023 Beograd, 18.08.2022. foto: Starsport.rs ©

POČNIMO LJUBAV ISPOČETKA: Odlična prilika za dizanje Partizana i izmirenje navijača i uprave!

Objavljeno: 03.09.22 u 13:47

Fudbalski klub Partizan se suočio sa možda i najlošijim startom sezone u klupskoj istoriji. Crno-beli su već na prvoj prepreci eliminisani iz kvalifikacija za Ligu Evrope, u prvenstvu nisu uspeli da pobede više od mesec dana, dok su pojačanja serijski odbijala ekipu iz Humske.

Ipak, najmračnije je pred zoru, koja deluje sve bliže za Partizan. Gol Svete Markovića u 96. minutu Mladosti iz Novog Sada, potom i Nathov pred kraj u Kragujevcu, prolaz u grupnu fazu Lige konferencija, kao i solidno odigran večiti derbi, gde su uz malo sreće crno-beli mogli do pobede i svega četiri boda zaostatka za večitim rivalom. Iako su na osmom mestu, viceprvaci Srbije imaju dva meča manje od drugoplasiranog Novog Pazara, i u slučaju oba trijumfa oni su ponovo pri vrhu. Kako je izgledalo, situacija je odlična.

Sada kreće i grupna faza Lige konferencija, istina, moglo je da se završi i u lakšoj grupi, ali je i ova dosta teža na prvu loptu nego što jeste zapravo. Nešto lakši raspored u prvenstvu, i gostovanje najslabijem timu grupe su idealan temelj da se ponovo smire strasti na relaciji navijači i uprava Partizana, pa bi nekoliko vezanih trijumfa, najpre protiv Kolubare u nedelju, pa potom Slovacko, a na kraju i Mladost iz Lučana, doneli bi prekopotrebno dizanje atmosfere u crno-belom taboru, koja i trenutno ide uzlaznom putanjom.

Ono što može da bude katalizator odlične sezone, iz nikakve, jeste meč posle Lučana, a to je Nica u Beogradu. Na papiru najjači rival, na terenu, itekako moguć pozitivan rezultat. Jesu Delor i Pepe vrhunski igrači, ali zaista u Beogradu može svako da padne, pa ni tim sa Azurne obale nije potpuni bauk kada gostuje na Stadionu Partizana. Poznavajući srpski mentalitet, verujemo da bi pozitivni rezultati, ako ništa bar u Evropi, u vidu dva trijufma na otvaranju, potpuno promenila percepciju, a Miloš Vazura bi se verovatno ponovo našao u milosti Grobara, posle etikete najomraženije ličnosti ovog leta.

Bilo kako bilo, Partizan je na prekretnici, momentum je dobar, rivali pogodni za nastavak niza dobrih partija, na igračima i Gordanu Petriću je da maksimalno iskoriste ovaj trenutak i izvuku najbolje iz sebe, kako bi ova sezona bila iznad bilo kakvog očekivanja posle avgustovskih i julskih neuspeha. Jedini problem je kratka rotacija Partizana, pretrpan raspored, a igrača nema mnogo, barem onih koji mogu da pomognu adekvatno.

NAJNOVIJE VESTI O PARTIZANU:

Bilo kako bilo, sve će biti jasniej već sutra kada Partizan gostuje Kolubari u Lazarevcu, ali Slovacko i Nica su verovatno dva glavna skalpa koja zanimaju crno-bele u ovom momenut.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

3 Komentara

  1. Vi novinari treba da se bavite Vazurom i slicnima a ne da ih mirite sa navijacima. Ne treba ni da se bavite mastarijama. Od svih nabrojanih utakmica,Partizan mozda dobije Kolubaru. Ovo ostalo je u domenu naucne fantastike.

    0
    0
    Odgovori
  2. Gospode koliko jadan i botovski tekst. Ko bre da bude u milosti Vazura??? Ne blamirajte se vise vec idite iz partizana, nakrali ste se dovoljno i do sada bagro bestidna.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter