1
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

EVO KAKO SU KADETI PARTIZANA OSVOJILI ZLATO U FIRENCI: Jedna penal serija i apsolutna dominacija u finalu! (FOTO)

Objavljeno: 03.09.22 u 09:58

Veliki uspeh za mlade crno-bele.

Kadetska selekcija Omladinske škole FK Partizan osvojila je prvo mesto na turniru “Nereo Rocco 2022” u Firenci. Prva prepreka na koju su naišli u grupnom nadigravanju bila je ekipa Milana, koju su crno-beli savladali rezultatom 3:1. Nakon toga su remizirali protiv Pontendera 1:1, da bi trijumfovali nad ekipom Pize 5:1 za prvo mesto u grupi.

Šturm iz Graca ih je sačekao u polufinalu, u kojem su izabranici Đorđija Ćetkovića, nakon rezultata u regularnom delu 1:1, bili bolji u penal seriji 5:4. Partizan se u finalu sastao sa ekipom Empolija, apsolutnom dominacijom došao do pobede i slavio sa 6:1.

O očekivanjima pre odlaska u Firencu, ali i o prvim utiscima nakon pobede u finalu, govorio je šef stručnog štaba kadeta Đorđije Ćetković.

FOTO: FK Partizan

Kakva su Vam očekivanja bila kada ste krenuli na turnir?

“Pre nego što smo otišli na turnir, samo sam želeo da se nadigravamo sa jakim ekipama i da vidimo koliko zaista mogu naša deca, kakvo je realno stanje. Kada kažem stanje, mislim na nivo tehničko-taktičke obučenosti i fizičke spremnosti. S obzirom na to da smo dominirali, mislim da smo na pravom putu.”

Kako motivišete, ali i opuštate dečake pred utakmicu kada igrate sa klubovima koji imaju veliko ime?

“Motivacija uvek postoji i uvek sugerišem da je pristup svakom protivniku izuzetno važan. Ne želim da pravim razliku između rivala, svaki je težak na svoj način. Deca Partizana ne smeju da imaju tu zonu komfora da biraju utakmice na kojima će dati svoj maksimum. Trudim se da im što kraće pričam, kada im dajem savete, jer sve što je duže od pet minuta gubi smisao. Imamo nedelju dana da pripremimo utakmicu u taktičkom smislu, a tokom sastanka im najmanje pričam o taktici, ispričam im neku motivacionu priču.”

FOTO: FK Partizan

Vidi se da razvijate ljubav prema Partizanu u ekipi. Koja je tajna Vašeg odnosa sa dečacima?

“Tajna mog odnosa sa njima je upravo to da nema tajni, sa njima sam otvoren i razgovaramo o svemu. Dečaci su sjajni, ponosan sam na grupu koju treniram zajedno sa kolegama iz stručnog štaba. Ljubav prema Partizanu je uvek postojala i biće tako dok sam živ.”

Koliko vam znači ovaj turnir, šta Vam donosi ovaj trofej?

“Svaki trofej nam puno znači, ali ne treba da se zaustavimo ovde. Ovaj trofej nam govori da možemo i moramo još bolje da radimo, da ovi dečaci igraju na što većem nivou da bi u budućnosti imali igrače za vrhunski nivo fudbala, a mislim da su za selekciju U17 ključne ove godine i da su sada na prekretnici.”

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter