0
Evrobasket 2022

FOTO: FIBA

DRUGA RUNDA EVROBASKETA ZAVRŠENA: Slovenci rutinski, Avdija spasio Izrael, Janis i drugovi pokorili Milano! (VIDEO)

Objavljeno: 03.09.22 u 23:32

Zanimljiv finiš druge runde prvenstva Evrope!

Slovenci su bez ikakvih problema nadigrali reprezentaciju Mađarske sa ubedljivih 103:88. Od prvog minuta bila je očigledna razlika u klasi dva tima. U jednom momentu prve četvrtine rezultat je bio 18:2 u korist izabranika selektora Aleksandera Sekulića.

Kod Slovenije najefikasniji je bio Luka Dončić sa 20 poena, dok je u redovima Mađarske najbolji bio Perl sa 18 poena.

Utakmice koje su počele od 21 čas donele su mnogo više uzbuđenja.

U našoj grupi reprezentacija Izraela je nadigrala Holandiju rezultatom 74:67. Ipak, nije sve išlo baš lagano za Izraelce.

Naime, Holanđani su poveli sredinom prve četvrtine i prednost nisu ispuštali sve do poslednjeg dela igre. U određenim momentima Lale su imale i dvocifrenu prednost.

Ipak, da ne dođe do velikog iznenađenja pobrinuo se odlični Deni Avdija koji je ubacio 21 poen. Pratio ga je igrač Partizana Jam Madar sa 14.

Kod Holandije ponovo je najbolji bio Vorti de Jong sa 12 poena.

I za kraj, poslastica večeri u Mediolanum Forumu, gde je domaćin, Italija, poražena od selekcije Grčke. Od samog početka Grci su vodili, a u finišu treće četvrtine prednost je bila veća od 10 poena. U poslednjoj deonici su imali čak i 15 poena prednosti, ali potom je usledio pad u igri. Uporni Italijani su uspeli da se vrate i da u završnici priđu na samo minus 2, međutim na kraju Janis i drugovi su došli do druge pobede u grupi rezultatom 85:81.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Janis Antetokumpo sa 25 poena, čemu je dodao i 11 skokova. Kod Azura listu strelaca predvodio je Fontekio sa 26 poena.

Utakmicu je posmatrao i čuveni NBA trener Greg Popovič.

NAJNOVIJE VESTI SA EVROBASKETA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter