0
Fudbal

FOTO: MERKURXTIP

XTIP FANTAZI: Najava i saveti za 6. kolo!

Objavljeno: 02.09.22 u 11:41
Nakon vanrednog petog, za vikend je na programu regularno šesto kolo Premijer lige.

Vanredno kolo je iza nas. Ništa novo, Mitrović ponovo pogodio,  Arsenal i dalje na maksimalnom učinku, Siti očekivano napunio mrežu Notingema, Čelsi očajno odigrao i izgubio od Sautemptona, Londonski derbi završio remijem između Vest Hema i Totenhema, Liverpul u neverovatnoj utakmici sa Njukaslom uspeo u poslednjim sekundama golom Karvalja da obezbedi 3 boda, Mančester Junajted minimalna pobeda, ne tako ubedljiva i lepršava igra, ali treći vezani trijumf i vidi se velik napredak.

Everton-Liverpul

‘’Lanč tajm’’ je rezervisan za Mersisajd derbi. Everton na krilima Gordona dočekuje Liverpul koji je odneo pobedu u 98. Minutu. ‘’Crvenima’’ se polako vraćaju povređeni igrači(Darvin), uskoro i Alkantara i Žota, vetar u leđa I velika 3 boda za njih. Salah ponovo nije pogodio, dve asistencije i bonus 2 su dovoljni da ga držimo i dalje u timu, slobodno i kao kapitena, mislim da je vreme za gol. Verujemo da Liverpul neće primiti gol, pa je odbrana sasvim korektna opcija, Trent ili Robi među najboljima.

Čelsi-Vest Hem

Posle očajne igre i poraza od Sautemptona, Tuhel mora nešto menjati, pod hitno! Dolazak Fofane, Zakarie i Obamejanga bi trebao uticati na bolju igru ‘’plavaca’’. Teška utakmica je ispred njih, dočekuju Vest Hem koji je remizirao sa Totenhemom u prošlom kolu. Džejms trenira redovno sa ekipom, pa se očekuje njegov start i on nam je i jedina preporuka ovde.

Njukasl-Kristal Palas

Veoma zanimljiva utakmica nas očekuje. Svi ishodi su mogući i deluju realno. Debi Isaka prošao je na najbolji mogući način, dva gola od kojih je jedan važeći, drugi je poništen zbog minimalnog ofsajda. Ukoliko imate mesta u timu, slobodno probati sa Šveđaninom. Šta reći za Zahu, fantastičan igrač u odličnoj formi. U prvih pet kola imao dosta težak raspored, ali uspeo se upisati čak četiri puta u listu strelaca.

Notingem Forest-Bornmut

Vreme je za Vilijamsa. Konačno jedna ‘’lakša’’ utakmica za njega, moguć ‘’clean sheet’’ i dosta prostora će sigurno biti napred za ofanzivnog beka Notingema. Slobodno ga ubaciti u prvu postavu, mislim da je ovo idealna utakmica za njega.

Totenhem-Fulam

Kejn samo u prvoj utakmici nije imao učinak sa Fantazi bodovima, u svim ostalim kolima je pogadjao ili asistirao, stoga očekujemo bodove protiv Fulama kući. Popularni ‘’Sonaldo’’ nikako da proradi ove sezone, da li je ovo utakmica za njega? Pala mu je cena i ako ste ga trpeli do sada, uradite to i u ovom kolu, on je jedan od igrača koji može nadoknaditi sve u jednoj utakmici. Za Mitrovića više nemam superlativa, nema ekipe kojoj ne može dati gol ove sezone, 5 golova u 5 utakmica, definitivno klasa.

Aston Vila-Mančester Siti

Džerardova Vila ne igra dobro, sa 4 poraza i samo jednom pobedom nalaze se na pretposlednjem mestu i nije baš idealan trenutak za dolazak Sitija na Vila Park. Muče se sa stvaranjem šansi i iznošenjem lopte iz zadnje linije, ne igraju dobro i Stiiju nije ostalo još puno kredita. S druge strane Siti igra odlično na čelu sa neverovatnim Halandom koji obara rekorde. Gvardiola je najavio njegovu rotaciju, u utorak igraju sa Seviljom u gostima i možda je ovo idealna utakmica za odmor Norvežanina, s obzirom da je i Alvarez proigrao i pogodio dva puta protiv Foresta. Međutim, suludo bi bilo izbaciti Halanda ili još gore ostaviti ga na klupi. Sa kapitenom se ne bismo zaletali. Marez bi mogao biti starter i pozitivno iznenađenje, hrabriji mogu probati. De Brujne je igrao 20 minuta prošlu utakmicu i verujemo da će početi sada. Dobra opcija i za kapitena, protiv Vile u Premijer Ligi je igrao 5 puta i upisao 4 asistencije.

Mančester Junajted-Arsenal

Šesto kolo zatvaramo nekada najvećim derbijem Engleskog fudbala između ‘’crvenih đavola’’ i ‘’tobdžija’’. Mančester se posle konsolidovao posle dva poraza i vezao tri pobede, nema lepršave igre, mnogo stvorenih šansi i šuteva na gol protivnika, ali neće to smetati navijačima Junajteda dok se uzimaju bodovi. Rašford je ponovo igrao u špicu napada i verovatno će tako biti i u nedelju. Entoni je potpisao i to je još samo jedna dobra stvar. Sančo se probudio i za sada sa 2 gola je najbolji strelac ekipe. Odbrana deluje dosta bolje, sigurnije se iznosi lopta i više komunikacije je primetno. Ipak, ovo je pravi test, dolazi Arsenal koji je zabeležio sve pobede do sada. Žesus briljira i sigurno će imati veliki motiv i u nedelju. Saka je imao sjajnu utakmicu protiv Vile i očekujemo dosta njegovih bodova u narednim kolima. Martineli takođe odličan, samo protiv Fulama nije imao nikakav učinak. Verujemo da nas očekuje spektakl u nedelju sa dosta golova.

Uživajte u vikendu i srećno sa izborom kapitena. 🙂

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter