0
Evrokupovi

FOTO: Twitter/UEFA

UEFA OŠTRA PREMA KLUBOVIMA: Kaznili čak osam ekipa, među njima i rival Crvene zvezde!

Objavljeno: 02.09.22 u 19:44

Krovna kuća evropskog fudbala veoma rigorozna!

Evropska fudbalska federacija (UEFA) kaznila danas čak osam klubova zbog kršenja finansijskog fer-pleja. Među njima se nalaze i neki trenutno najjači evropski klubovi, kao i jedan protivnik Crvene zvezde u grupi H Lige Evrope.

Naime, ukupna novčana kazna iznosi 172 miliona evra. Na ovom spisku našli su se: Milan, Monako, Roma, Bešiktaš, Inter, Juventus, Olimpik Marsej i Pari Sen Žermen, objavili su na sajtu UEFA.

Veoma rigorozna kontrola Evropske fudbalske federacije, pregledala je poslovanje ovih klubova u periodu između 2018. i 2022. godine, s tim što su klubovi u određenoj meri bili pošteđeni strogog pridržavanja finansijskog fer-pleja u 2020. i 2021. godini usled teških uslova nastalih pandemijom korona virusa.

Ovih osam klubova će 26 miliona evra morati da isplati odmah, dok će preostalih 146 miliona UEFA naplatiti tako što pomenutim klubovima neće isplaćivati novčane nagrade za uspehe i učestvovanja u njihovim takmičenjima ili će to učiniti direktnom naplatom.

NAJNOVIJE VESTI IZ FUDBALA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter