0
Evrobasket 2022

FOTO: YouTube screenshot

SUDIJE ‘POKRALE’ CRNOGORCE: Neverovatna odluka arbitara skupo koštala ekipu selektora Radovića, igrači ne mogu da veruju! (VIDEO)

Objavljeno: 02.09.22 u 14:46

Skandal već prvog dana Evrobasketa!

U okviru prvog kola takmičenja po grupama na Evropskom šampionatu u košarci, selekcija Crne Gore je na nesrećan način poražena od reprezentacije Turske. Utakmica grupe A, koja je odigrana u Tbilisiju, završena je trijumfom favorizovane ekipe selektora Atamana sa 72:68.

Crna Gora je ispustila prednost u samom finišu meča, ali pitanje pobednika rešila je neverovatna sudijska greška. Na nešto više od osam sekundi do kraja utakmice, izabranici selektora Boška Radovića imali su napad za pobedu, jer je rival vodio sa 69:68.

Loptu je u igru uveo Kendrik Peri, koji je uposlio Vladimira Mihajlovića, a košarkaš Mornara je omašio težak šut za dva poena. Najviši u skoku bio je Marko Simonović, uhvatio je loptu i šutnuo. Simonović je fauliran prilikom pokušaja da ubaci loptu u koš, ali arbitar je dosudio faul u napadu.

Takva odluka razbesnela je selektora, kao i celu ekipu, koja je ostala u potpunoj nevereci.

-Mislio sam da sam ja fauliran, krenuo sam da izvodim slobodna bacanja, a onda sam video prekršaj u napadu – kazao je košarkaš Čikago Bulsa.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter