0
Evrobasket 2022

(190908) -- WUHAN, Sept. 8, 2019 (Xinhua) -- Danilo Gallinari (2nd R) goes up for a basket as Angel Rodriguez (1st R) and Gian Clavell (3rd R) of Puerto Rico defend during the group J match between Puerto Rico and Italy at the 2019 FIBA World Cup in Wuhan, capital of central China's Hubei Province, Sept. 8, 2019. (Xinhua/Cheng Min)

POVREDA GORA NEGO ŠTO SE MISLILO: Pred košarkašem Bostona je duga pauza!

Objavljeno: 02.09.22 u 19:14

Užasne vesti!

Danilo Galinari doživeo je povredu u generalnoj probi reprezentacije Italije pred Evrobasket. Najpre se činilo da se radi o kidanju meniskusa, međutim dodatne analize utvrdile su da je došlo do kidanja prednjeg ukrštenog ligamenta levog kolena.

Oporavak od ove, najgore povrede u svetu sporta, traje između šest i 12 meseci. Podsećanja radi, Galinari je istu povredu doživeo i 2013. godine u dresu Denver Nagetsa.

Do povrede je došlo u poslednjoj četvrtini utakmice kvalifikacija za Mundobasket sa Gruzijom. Nakon što je prihvatio loptu posle jednog povratnog pasa, Danilo je naglo promenio smer, ali je nažalost koleno ostalo u mestu, a odmah je postalo jasno da se radi o težoj povredi i da NBA as neće moći da pomogne državnom timu na Evrobasketu.

Iskusni krilni centar je tokom leta potpisao dvogodišnji ugovor sa ekipom Bostona težak preko 13 miliona dolara. Prethodne sezone branio je boje Atlante u kojoj je prosečno beležio nešto više od 11 poena. Tokom NBA karijere, osim već spomenutih, nastupao je i za Njujork, Kliperse i Oklahomu sa prosekom od 15,6 poena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter