0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

NIKO KAO DŽAJA: Nedodirljiva Zvezdina zvezda proslavlja 60 godina u klubu!

Objavljeno: 02.09.22 u 15:48

Neizbrisiv trag ostavio je slavni fudbaler!

Legendarni fudbaler Crvene zvezde – Dragan Džajić proslavlja 60 godina rada u svom voljenom klubu, a da je kao igrač u crveno-belom dresu ostavio neizbrisiv trag govori brojka od čak 389 takmičarskih utakmica koliko je Džaja odigrao za klub sa ‘Marakane‘, što ga čini apsolutnim rekorderom.

-Potpuno elegantan na terenu i van njega, Dragan Džajić simbolizuje Crvenu zvezdu, kao jedan od najboljih fudbalera koji su ikada zadužili opremu našeg kluba. Pravi fudbalski džentlmen i najbolje levo krilo na svetu prema mnogobrojnim izborima, jednostavno – Džaja je legenda!

Kao mladić Džaja se pridružio Crvenoj zvezdi i tu ostao do dan danas (uprkos dve godine u inostranstvu, duhom nikada nije odlazio sa Marakane), a za 60 godina svojim sudelovanjem u svakom fragmentu našeg kluba udario je pečat svojim radom i ispisao stranice pozlaćene istorije.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

Još kao dečak stigao je u Zvezdu, pravo sa Uba u podmladak, a nije mu dugo trebalo da debituje za seniorski tim. Prvi nastup je zvanično zabeležio davne 1963. godine sa 17 godina i devet dana, kada ga je Miša Pavić ubacio u igru protiv Budućnosti i dao mu veliko poverenje. Vratio je to brzo superiorni fudbaler, a zna se kako – golovima i asistencijama.

Posedovao je Džaja perfektnu levu nogu, brzinu, fudbalsku inteligenciju i lucidan dribling gde njegov čuvar nije imao nikakvu šansu da mu oduzme loptu dok ga naše levo krilno “zalama” i baca navijače u delirijum. Za Crvenu zvezdu je nastupao do 1975. godine, a nakon dve takmičarske godine se vratio na Marakanu i odigrao još jednu sezonu za svoj voljeni klub.

Ukupno 590 utakmica za Zvezdu i 287 golova, a od toga čak 389 zvaničnih mečeva je Dragan Džajić upisao tokom igračke karijere za naš klub. Nedodirljiva je treća Zvezdina zvezda u tom pogledu i pitanje je da li će neko u narednoj budućnosti uspeti da uradi to što je nama pružio Džaja. Takav “velemajstor” se rađa jednom i ogromna nam je čast što smo uživali u njegovim čarolijama tokom igračkih dana – navodi se na zvaničnom sajtu FK Crvena zvezda.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter