0
Evrobasket 2022

FOTO: STARSPORT

MILE ILIĆ: ‘Stranci u timu nam nisu potrebni! U Karijeve odluke ne treba sumnjati!’ (VIDEO)

Objavljeno: 02.09.22 u 12:17

Orlovi danas startuju takmičenje na Evropskom prvenstvu!

Nekadašnji reprezentativac Srbije, Mile Ilić, koji je sa Univerzitetskom reprezentacijom u Seulu osvojio zlato na Univerzijadi 2003. godine, istakao je da su očekivanja od reprezentacije uvek velika.

– Kao i uvek, očekivanja su maksimalno za medalju – zlato. Mi drugačije ništa ni ne znamo da
očekujemo. Kao i u svakom sportu gde se mi nadmećemo, da li je vaterpolo, odbojka, fudbal ti
očekuješ da pobediš, da ideš na zlato, trofej. Malo smo razmazili naciju što se toga tiče. Kada si
najbolji u nečemu – kad si u vrhu samom normalno je i za očekivati to – rekao je Ilić u razgovoru za Meridian sport.

On je takođe analizirao igru naše reprezentacije kroz kvalifikacije za Mundobasket.

– Iz mog ugla, to je poprilično dobro, ajde da ne kažem savršeno. Ima tu još nekih stvari koje treba da se utegnu, da se oni malo bolje upoznaju, da dobiju poverenje jedni drugih da se razumeju u nekim momentima. Imali smo utakmicu sa Turskom, gde su u pojednim delovima u drugom poluvremenu, gde nije išlo ništa. Svako je pokušavao iz neke svoje akcije da postigne neki poen da bi se pokrenulo. Što bi rekli stariji „igraš onoliko dobro – koliko ti protivnik dozvoli“. Turci su igrali dobru odbranu, na granici faula pa nije moglo da ide dobro kao u prvom poluvremenu, ali ima tu nekih detalja koji će sad kroz grupu da se kristališu i da će to stvarno da izgleda fantastično – istakao je Mile i prokomentarisao pad u igri sa Grčkom:

– To je normalno, utakmica je živa stvar. Ti ne znaš kad će ko da pogreši, mi nismo roboti da to sve
izgleda perfektno, ali dobra stvar je što oni razumeju gde greše i vidi se da im je stalo da to isprave, da bodre jedni druge. Stvarno sam zadovoljan sa ekipom kako funkcioniše.

Mile veruje u Pešića i ističe da u njegov izbor ne treba da se sumnja.

– U Pešića ne treba sumnjati. On je doneo poslednje zlato sa Svetskog i Evropskog prvenstva za našu zemlju. Koliko god se pravila fama oko Teodosića i cele te stvari, u njegov izbor ne treba sumnjati, jer verujem da on zna šta radi i da to radi za dobrobit ekipe i srpske košarke.

Bivši reprezentativac je govorio i o strancima u reprezentaciji.

– Mislim da je glupo pričati. Za mušku selekciju ne treba da nastupa stranac. Iimamo dobre igrače na svim pozicijama, uopšte nema potrebe da ni jedan stranac igra za muški tim. Ne vidim razlog spominjanja da tako nešto treba da se desi. Sa druge strane, ženska selekcija je nešto drugo. Napravili su dobar izbor, što je donelo rezultate – rekao je Ilić u razgovoru za Meridian sport.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter