0
Tenis

FOTO: Printskrin/INSTAGRAM/SABALENKA_ARYNA

ISTORIJSKI PREOKRET NA US OPENU: Atraktivna Beloruskinja gubila sa 6:2, 5:1, pa pobedila Estonku! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 02.09.22 u 15:15

Ovo se retko viđa!

Jedan od najvećih preokreta u istoriji US opena dogodio se u četvrtak, na ‘Bili Džin King‘ areni u Njujorku. Najzanimljiviji meč dosadašnjeg dela četvrtog grend slem turnira u sezoni odigrale su Arina Sabalenka i Kaja Kanepi.

Estonka je na ekspresan način otvorila meč. Kanepi je rutinski slavila sa 6:2 u prvom delu igre, a zatim je potpuno slomila otpor rivalke i stigla do ubedljivih 5:1 u drugom setu.

Sve je išlo u pravcu lagane pobede za Kaju Kanepi, a onda se probudila fenomenalna Beloruskinja. Teško je rečima opisati koliko je Sabalenka dobro izgledala na terenu u tim momentima. Kao da je Arini bilo potrebno da bude na korak od poraza, kako bi zaigrala i demonstrirala kvalitete koje poseduje. Sabalenka je drugi set dobila u taj brejku, da bi u odlučujućem slavila sa 6:4. Beloruskinja, koja je 6. teniserka na WTA listi, u narednom kolu igraće protiv Klare Burel iz Francuske.

Sabalenka važi za jednu od najatraktivnijih teniserki na planeti, pa velili broj muške populacija koja prati tenis neretko navija baš za Beloruskinju.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter