0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

DELIJE POZIVAJU NA TSC: Marakana slavi 59. rođendan!

Objavljeno: 02.09.22 u 12:03

Na jučerašnji dan, odnosno 1. septembra 1963. godine, Crvena zvezda je odigrala prvu utakmicu na Marakani.

Pred 55 hiljada gledalaca Zvezda je savladala Rijeku rezultatom 2:1. Strelci na meču bili su Vukoja za Rijeku, dok su za crveno-bele pogađali Dušan Maravić i Prljinčević. Svake godine, u zavisnosti od rasporeda utakmica, na prvi septembar ili koji dan kasnije, Delije obeležavaju rođendan svom stadionu na kom su najveći stvarani, ali i najveći padali…

Marakana je mesto koje svi Zvezdaši smatraju svojom kućom. Marakana je Zvezdina tvrđava, ponos Beograda i Srbije, posebno mesto o kojem se i u Evropi i u Svetu priča sa poštovanjem – od čuvenog tunela, huka, nekada 100.000, a danas 50.000 navijača, velikih koreografija Delija… a u svetu modernog fudbala sve je manje takvih mesta.

Još prvih godina po otvaranju stadiona, navijači Zvezde su istakli parolu. „ČUVAJMO ČAST MARAKANE“ – to je danas naša Zvezdaška obaveza. A prva stvar da se to pokaže je dolazak na stadion. Znamo da se sada u kratkom periodu igra veliki broj utakmica, ali u nedelju dođite da obeležimo rođendan naše kuće.

Svi na stadion, Zvezda – TSC, nedelja, 20 časova.

Marakana za mene zaista znači druga kuća! (Dragan Džajić)“ piše u saopštenju Delija.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter