0
ATP

FOTO: Twitter/@usopen

FINALE VIMBLDONA PREKRETNICA U KARIJERI: Ovo nisam ja, nisam ni sanjao o ovim stvarima! (VIDEO)

Objavljeno: 01.09.22 u 10:56

Nik Kirjos je u malom maratonu, nakon tri sata igre, savladao francuskog tenisera Benžamina Bonzija nakon četiri seta igre i tako se plasirao u treću rundu US Opena. Rezultat po setovima bio je 7:6, 6:4, 4:6, 6:4. Nakon meča, Australijanac je podelio sa javnosti svoje viđenje „nove“ verzije sebe, i šta je učinilo da napokon sazri i postane daleko ozbiljnija ličnost.

„Ova godina je bila neverovatna na mnogo načina. Igrao sam mnogo tenisa i opet sam pronašao svoju igru, vratio se u vrh, gde mislim da pripadam. Mentalno, finale Vimbldona je bilo prekretnica. Da sam pobedio u tom meču, ne znam koliko bih bio motivisan. Izgubio sam, bio sam blizu, što mi je bilo jako teško da progutam. Osvojio sam Vašington, dobio toliko mečeva… Lično, nisam znao da ću ovoliko pritiska stavljati na sebe. Svakog dana pazim šta jedem, koliko spavam, na svaki trening ulazim sa pravim stavom“, rekao je Kirjos i dodao:

„Skoro kao da više ne znam ko sam, da budem iskren, jer to nisam ja. Pokušavam da držim u ravnoteži brojne stvari, nije ni lako, jer su mediji i navijači ’ludi’ gde god da odem. Tu je i privatni život. Osećam da sam sada zaista profesionalan, a nisam ni pomišljao da će me finale Vimbldona učiniti takvim. Mislio sam da će biti drugačije, da ću se opustiti“.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

U narednoj rundi ga čeka domaći teniser, Džej Džej Volf.

„Ima jake udarce, volim njegov stil igre sa odličmnim servisom. Upoznao sam ga i lično, sjajan momak, ima karakter koji te lako privuče, a čini mi se i da vredno radi. Očekujem izuzetno težake meč – jesam favorit, ali neću ga olako shvatiti“ – završio je dvadesetsedmogodišnjak.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter