0
Evrobasket 2022

FOTO: Twitter/@EuroBasket

CRVENA FURIJA PROGUTALA BUGARE: Španci sa sedam dvocifrenih otvorili Evrobasket, nekadašnji košarkaš Zvezde najbolji pojedinac!

Objavljeno: 01.09.22 u 15:18

Košarkaši Španije su ubedljivo slavili na otvaranju Evrobasketa protiv selekcije Bugarske rezultatom 114:87 i tako u velikom stilu otvorili novi šampionat. Meč je bio neizvestan do sredine prve deonice, kada su izabranici Serhija Skariola otišli na dvocifrenu razliku i potom samo uvećavali prednost.

Španija je imala čak sedam dvocifrenih košarkaša, a lider na listi strelaca bio je Lorenco Braun sa 17 poena i pet asistencija. Pratili su ga Vili Ernangomez sa 16, Rudi Fernandez sa 14, i Huan Hernangomez sa 13. Po 10 su dodali još Haime Fernandez, Usman Garuba i Haime Pradilja, sa po 10 poena.

NAJNOVIJE VESTI SA EVROBASKETA:

Kod Bugara je najefikasniji bio Aleksandar Vezenkov sa 25 poena i 11 skokova. Naredni meč Španija igra sa Gruzijom, dok njihov današnji rival ukršta koplja sa Turskom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter