0
ATP

FOTO: STARSPORT

ŽESTOKA RASPRAVA U NJUJORKU: Novinar optužio Nadala da vara, Španac je ‘poludeo’! (VIDEO)

Objavljeno: 31.08.22 u 14:55

Rafa uzvratio ironičnim osmehom!

Najbolji španski teniser, Rafael Nadal, pobedom je startovao učešće na ovosezonskom US openu. Na teži način od očekivanog, legendarni Španac je savladao Rinkija Hiđikatu u 1. kolu četvrtog grend slema u sezoni. Rafa je slavio sa 3:1 (4:6, 6:2, 6:3, 6:3).

Po završetku meča održana je konferencija za medije, a jedan od američkih novinara postavio je Nadalu zanimljivo pitanje.

Novinar je konstatovao da su sudije na strani Nadala, da ga štite, jer on stalno krši pravilo vezano za servis. Amerikanac je dodao da Rafael ne poštuje predviđeno vreme od 25 sekundi za uvođenje loptice u igru, a da mu arbitri to opraštaju.

-Mislim da je to šala. Prošao sam kroz mnoga upozorenja tokom moje karijere, nikada zbog lomljenja reketa ili pravljenja haosa na terenu, ali za vreme da. Imam problem što se previše znojim. Kada igrate u ovakvim uslovima kada je velika vlaga, kao što je bilo danas, takođe nemamo ni dečake i devojčice koji dodaju lopte da nam dodaju peškire poslednjih nekoliko godina i morate da odete na najdalji deo terena da uzmete peškir – istakao je Španac, pa nasatvio:

-Problem je za igrače koji se znoje toliko kao ja, da kada odete na taj deo terena da uzmete peškir, znate da ćete imati problem sa vremenom, zbog toga i ne idem toliko često po peškir. Mislim da nemam protekciju sudija uopšte.

Rafu je odmah dobio novo pitanje:

-Samo zato što se previše znojite, znači da treba da postoji različito pravilo za vas? – upitao je novinar.

-Nikad nisam rekao to. Poštujem pravila. Ako prekoračim 25 sekundi, dobiću upozorenje svaki put. Stvarno ne mislim da dobijam drugačiji tretman – uzvratio je legendarni Španac.

Ovaj razgovor se nalazi na 6:40.

https://youtu.be/Iz5VU5bB9-k

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter