0
Odbojka

FOTO: OSSRB

ODBOJKAŠI U OSMINI FINALA SVETSKOG PRVENSTVA: Nisu izgubili nijedan set!

Objavljeno: 31.08.22 u 19:33

Opravdali su ulogu favorita.

Muška seniorska reprezentacija Srbije plasirala se u osminu finala na SP 2022, koje se odigrava u Poljskoj i Sloveniji. Srbija je večeras u 3. kolu, u dvorani „Spodek“ u Katovicama, pobedila Tunis sa 3:0, po setovima 29:27, 25:15 i 25:17.

Kao što je to bio slučaj u prethodne dve utakmice, Srbiji je trebalo malo vremena na početku uvodnog seta kako bi se adaptirala na igru protivnika, što je Tunis znao da iskoristi i povede sa 17:11. Međutim, izabranici Igora Kolakovića su vrlo brzo uhvatili priključak i odveli set u zanimljivu završnicu. Kada je bilo najpotrebnije, zablistao je Uroš Kovačević, koji je uz pomoć svojih saigrača, sjajnim napadima i servisima doneo Srbiji vođstvo u ovom meču.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Na početku drugog seta ponovo je Tunis zapretio i poveo je sa 10:6. To je dalo dodatni motiv seniorima Srbije, koji su u nastavku seta preuzeli inicijativu i sjajnom igrom u napadu, a pogotovo u odbrani, uz odličan prijem, dozvolili protivniku da osvoji svega pet poena.

Iznenađenja nije bilo ni u trećem setu, u kojem su seniori Srbije od početka nametnuli svoj ritam i veoma lako i zasluženo su ostvarili novu, treću maksimalnu pobedu i plasirali se u osminu finala sa prve pozicije u grupi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter