4
Domaći fudbal

Foto: Privatna arhiva

NIKOSLAV BJEGOVIĆ ZA HS: „Tradicija je tu da se ruši. Kada tim sa Malte stvori Partizanu više od jedne mrtve šanse, ne mogu da očekujem drugačije od pobede Zvezde!“ (FOTO)

Objavljeno: 31.08.22 u 12:15

Bivši fudbaler Partizana i Crvene zvezde u razgovoru za HotSport izneo je svoja očekivanja pred derbi, siguran je u pobedu crveno-belih.

U Partizanu je proveo dve godine, od 1989. do 1991, ali nije odigrao puno mečeva, dok je za Crvenu zvezdu imao znatno zapaženiju ulogu i branio njene boje od 1997. do 2000. godine. Sa klubom sa Marakane osvojio je dva nacionalna Kupa (1999. i 2000.) i jednu šampionsku titulu (2000.). Večite derbije igrao je samo u Zvezdi i ima pozitivan skor u duelima sa Partizanom.

Nikoslav Bjegović (desno) i Ivan Dudić u duelu sa Matejom Kežmanom
Foto: Privatna arhiva

Na početku razgovora je istakao da je Zvezda, za koju i navija, veliki favorit i da je pravo vreme da se prekine crna serija u derbijima na JNA.

„Za mene se ne postavlja pitanje, Crvena zvezda je veliki favorit, bez obzira što nije pobedila 6 i po godina na stadionu Partizana. Tradicija je tu da se ruši. U ovom trenutku sve je na strani Zvezde, jer crveno-beli imaju 7 bodova prednosti i ulaze rasterećeni u najveći meč srpskog fudbala. Što se crno-belih tiče ovo im je utakmica života, jer ukoliko ne pobede, otišao im je voz što se tiče borbe za titulu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Prokomentarisao je Bjegović i trenutno stanje u obe ekipe i kako deluju ekipe od kada su se desile smene šefova stručnih štabova obe ekipe.

„Od kako je Petrić preuzeo Partizan, naklonjeno mu je mnogo sreće. Kada pogledamo kako su pobedili poslednja dva meča u Superligi protiv Mladosti GAT i Radničkog iz Kragujevca, u poslednjim minutima, deluje da nisu imali rešenja, ali ne mogu da se oslone na takav vid sreće protiv Zvezde, koja je najkvalitetnija ekipa u ligi.
Sa druge strane, Milojević je došao kao trener koji već poznaje i sarađivao je sa fudbalerima kojima raspolaže i pravu stvar je uradio na meču protiv Javora, tako što je odmorio glavne igrače za sutrašnji večiti derbi.“

Foto: Privatna arhiva

Na pitanje da prognozira rezultat, bivši levi bek Zvezde je rekao.

„Što se rezultata očekuje, voleo bih da bude dva razlike za Crvenu zvezdu, da li 2:0 ili 3:1, manje je bitno. Kao što sam rekao, pravo je vreme da se prekine crna serija Zvezde. Kada tim sa Malte stvori Partizanu više od jedne mrtve šanse, ne mogu da očekujem drugačije, ali derbi je derbi. Dešavalo se i da trenutno slabije ekipe iznenade.“

Istakao je Bjegović i ko su mu glavni aduti obe ekipe, kao i za koje igrače bi voleo da postignu golove i reše utakmicu.

„Kada pogledamo igrački kadar, deluje mi da retko koji fudbaler Partizana može da bude konkurentan u Zvezdinom timu, jedini koji bi to mogli za mene su Rikardo i Natho. Oni su svakako najveći aduti crno-belih. U crveno-belom timu mi se mnogo sviđa Aleksandar Pešić, koji je pokazao da nije samo golgeter, već i odlično gradi akcije sa Kataijem i Ivanićem. Presudna za derbi mogla bi da bude baš ta Zvezdina leva strana. Voleo bih da golove u pobedi Zvezde postignu upravo Pešić i Ivanić, kao protiv Makabija, ali bez dva primljena pogotka.“

Osim Partizana i Crvene zvezde, Nikoslav Bjegović je u svojoj bogatoj karijeri branio i boje Zemuna, Radničkog iz Kragujevca, Vojvodine, Peking Guana, Lucerna.

0
0

4 Komentara

  1. Bjegovic, velicina, covek pun teoretskog i prakticnog znanja. Jedini nas fudbaler sa zavrsenim drzavnim fakultetom za vreme Jugoslavije. Svaka cast.

    0
    0
    Odgovori
  2. Bjegovicu, razumem navijačku opredeljenost za Vučicku ali ne i to da si nerealan.Spominješ srecu Partizana od kada mu siže Petric! Tvoju zvezdu naklonost srece prati vec više godina ali to naravno precutkujes..

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter