0
ATP

(191102) -- PARIS, Nov. 2, 2019 (Xinhua) -- Rafael Nadal of Spain warms up before the singles quarter-final match against Jo-Wilfried Tsonga of France at the Rolex Paris Masters 1000 held at the AccorHotels Arena in Paris, France, Nov. 1, 2019. (Photo by Aurelien Morissard/Xinhua)

ANONIMUS NAMUČIO NADALA: Uzeo mu set, Španac bio besan nakon meča (VIDEO)

Objavljeno: 31.08.22 u 08:58

Bik sa Majorke prošao je u drugo kolo četvrtog grend slema u sezoni.

Morao je dobrano da natopi majicu Rafael Nadal kako bi u prvom kolu US opena savladao debitanta u Njujorku Rinkija Hidžikatu sa 4:6, 6:2, 6:4, 6:4. Nastavio je Španac dobar niz, pošto nije nikada u karijeri bio poražen u prvoj rundi US opena (16-0), a stigao je i do jubilarne 20. pobeda na grend slemovima ove sezone.

Mladi Amerikanac je dobio specijalnu pozivnicu, a trenutno 198. tenser sveta je uspeo čak i da uzme prvi set jednom najboljih igrača svih vremena. Ipak, Nadal je zaigrao mnogo bolje u nastavku, rano je pravio brejkove i bez većih problema stigao do pobede.

Da je došlo do pravog olakšanja i oslobađanje od nervoze videlo se i na poslednjem poenu koji je Rafael proslavio neobično burno za ovu fazu takmičenja.

Nije bilo lako za Španca ni posle meča, pošto je morao da odgovara na neugodna pitanja novinara. Naime, jedan od predstavnika medija istakao je da ga sudije protežiraju i da konstantno krši pravilo za servis gde je potrebno da izvede početni udarac za 25 sekundi. Ipak, tada nije Nadal imao nervozni ispad, već je odgovorio smeškom.

– Mislim da je to šala. Prošao sam kroz mnoga upozoranja tokom moje karijere, nikada zbog lomljenja reketa ili pravljenja haosa na terenu, ali za vreme da. Imam problem što se previše znojim. Kada igrate u ovakvim uslovima kada je velika vlaga, kao što je bilo danas, takođe nemamo ni dečake i devojčice koji dodaju lopte da nam dodaju peškire poslednjih nekoliko godina i morate da odete na najdalji deo terena da uzmete peškir. Problem je za igrače koji se znoje toliko kao ja, da kada odete na taj deo terena da uzmete peškir, znate da ćete imati problem sa vremenom, zbog toga i ne idem toliko često po peškir. Mislim da nemam protekciju sudija uopšte, rekao je Nadal.


(VIDEO:YouTube/Rafa Nadal – King of Tennis)

U drugoj rundi će Španac igrati protiv Fabija Fonjinija koji se na spektakularan način plasirao u drugu rundu, pobedom posle veliog preokreta nad Aslanom Karacevim.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter