0
Evrobasket 2022

FOTO:STARSPORT

NEMANJA NEDOVIĆ: ‘Odradio sam trening bez problema, utakmice mi najviše nedostaju!’

Objavljeno: 30.08.22 u 09:34

Bliži se start prestižnog takmičenja!

Evropsko prvenstvo u košarci samo što nije počelo! Nakon uspešnog perioda u kvalifikacijama za Mundobasket, Srbija se okreće završnoj fazi priprema za prestižno takmičenje Starog kontinenta.

Prva utakmica je na programu već 2. septembra, a rival je selekcija Holandije. Tokom priprema povredu je doživeo Nemanja Nedović. Selektor Pešić nije mogao da računa na iskusnog beka tokom kvalifikacionih mečeva sa Grčkom i Turskom, kao i prethodno na Super Kupu u Hamburgu. 

Tri dana uoči starta turnira, Nedović je otkrio u kakvom je stanju.

-Dobro je, u dosta sam dobrom stanju. Odradio sam pun trening i nije bilo nikakvih problema, odnosno nikakvih reakcija posle treninga što je bilo najbitnije. U utorak ću odraditi kontakt trening sa ekipom, onda ćemo videti šta i kako dalje – istakao je Nedović u razgovoru za ‘Mozzart Sport’, pa se osvrnuo na formu uoči Evrobasketa:

-Svih ovih deset dana sam bio u treningu, limitirao me je udarac u pokretima, hematom se stvorio posle tog pada, ali sam uvek pronalazio način da radim na kondiciji. Zato verujem da mi neće biti potrebno mnogo vremena da uđem u ritam.

Nemanja je propustio četiri utakmice u periodu oporavka.

-Istina, to će mi najviše nedostajati sada. Imamo, da tako kažem, lufta na početku grupne faze i ako trener bude odlučio da me vodi na Evropsko prvenstvo, mogao bih da osetim igru i spremim se za dalje, odnosno najbitniju fazu turnira – rekao je Nedović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter