1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

MIROSLAV BOGOSAVAC ZA HS: ‘Zvezda je u boljoj situaciji, ali domaći teren je prednost Partizana! Derbi može da preokrene sezonu!’ (FOTO)

Objavljeno: 30.08.22 u 08:15

‘Katai i Ivanić mogu da reše derbi u Zvezdinu korist, dok sa druge strane to mogu Gomeš i Dijabate!’

Poslednji dan avgusta ove godine neće doneti uzbuđenje samo školarcima, već i svim zaljubljenicima u najbitniju sporednu stvar u životu. Upravo su uzbuđenje, strast i emocija sinonimi za ono što očekuje srpsku sportsku javnost u sredu – VEČITI DERBI.

Euforija se već danima oseća u vazduhu, a čeka se samo zvuk sudijske pištaljke i bitka može da počne. Pobednik ovosezonskog ‘rata’ koji će trajati do kraja maja meseca 2023. godine biće direktan učesnik najprestižnijeg evropskog takmičenja. Ulog je veliki, pa nema sumnje da nas očekuje pravi taktički dvoboj dva debitanta na klupi kada je u pitanju najbitnija utakmica srpskog fudbala.

U sredu od 20 časova, na stadionu Partizana u Humskoj, videćemo kakvu su predstavu pripremili večiti rivali predvođeni Gordanom Petrićem, odnosno Milošem Milojevićem.

Zvezda je jedina ekipa sa maksimalnim učinkom u dosadašnjem delu Mozzart bet Superlige Srbije, dok crno-beli imaju 11 osvojenih bodova na šest odigranih mečeva. Oba sastava imaju dva meča manje, jer su obaveze u prvenstvu odlagali zbog evropskih kvalifikacija.

FOTO: STARSPORT

U susret večitom derbiju, HotSport je kontaktirao pojedince koji su osetili čar igranja ili vođenja ekipe sa klupe, pred punim tribinama i glasnom podrškom Delija i Grobara. Standardni prvotimac ruskog premijerligaša Ahmata iz Groznog i nekadašnji levi bek Partizana, Miroslav Bogosavac, direktno iz Rusije govorio je za naš portal. Defanzivac je imao priliku da odigra dva derbija u dosadašnjoj karijeri,

MB: Bez obzira kakva je forma timova, u derbiju nikada ne postoje favoriti. To je pravilo! Zvezda je u ovom trenutku u boljoj situaciji od Partizana. Prednost crno-belih je domaći teren, tako da svašta može da se dogodi. Partizan dobija šansu da se eventualnim trijumfom vrati u borbu za titulu. Crvena zvezda je besprekorno startovala takmičenje, bez izgubljenog boda, dok Partizan nije ušao u sezonu na očekivani način. Izgubljeno je dosta bodova, ali derbi sve može da preokrene. Katai i Ivanić bi mogli da reše meč u korist Zvezde, a kada je Partizan u pitanju to su sigurno Dijabate i Gomeš – istakao je Bogosavac u razgovoru za HotSport.

Miroslav, koji je prve fudbalske korake napravio upravo u Partizanu, nakon nešto više od jedne sezone u seniorskom timu odlučio je da promeni sredinu. Pojačao je ekipu Čukaričkog, a na Banovom brdu se u potpunosti afirmisao kao igrač. Konstantno je pozivan u mlađe selekcije nacionalnog tima Srbije, a sjajne partije u belo-crnom dresu nisu promakle skautima Ahmata iz Groznog. Bogosavac se brzo ustalio u tim, u kojem sada čini okosnicu sa još nekoliko lidera, i vodi borbu za što bolji plasman u Premijer ligi.

FOTO: STARSPORT
0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter