0
Fudbal

FOTO: MerkurXTip

MERKURXTIP FANTAZI LIGA: Preko 1.500.000 razloga da igraš!

Objavljeno: 30.08.22 u 15:52

Xtip fantazi – Najava i saveti za 5. kolo

Prezanimljivo četvrto kolo je za nama. Preokreti Arsenala i Sitija, Liverpul skoro oborio rekord sa najubedljivijom pobedom, Čelsi sa igračem manje došao do bodova, Brajton nastavlja da oduševljava, Kejn prestigao i Endija Kola po broju golova u Premijer Ligi uz promašen penal i Mančester sa minimalnom pobedom upisuje šesti bod. Nećemo više trošiti vreme, idemo u najavu i savete za vanredno 5. kolo.

U utorak se igraju četiri utakmice, najzanimljivija nam je sigurno ona na Kreven Kotidžu, gde će Mitrović igrati protiv trenutno najbolje odbrane lige koja je primila samo jedan gol, reč je naravno o Brajtonu. Ko se opredelio za Sančeza od starta sezone, trlja ruke sada, tri puta je sačuvao mrežu i samo jednom kapitulirao i to od strane svog saigrača(Mek Alister). Fulam sa šest datih i isto toliko primljenih golova igra ofanzivan fudbal i biće zanimljivo videti na koju stranu će otići ova utakmica. Više smo za defanzivce, i mišljenja smo da neće biti mnogo golova.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

U istom terminu Sautempton dočekuje Čelsi. Videli smo u prošlom kolu uspavanku “svetaca“ na svom stadionu protiv Junajteda, možemo donekle kriviti i teren koji nije u idealnom stanju. ’’Plavci’’ na krilima Sterlinga i s igračem manje stigli su do sva tri boda protiv Lidsa, verujemo da će Sterling nastaviti gde je stao. Odbranu Čelsija preporučujemo ovo kolo, najbolja opcija je Kukurelja, koji igra standardno već tri cele utakmice. Džejms je odličan i biće još bolji kada provede više vremena na krilnom beku.

Lids će na svom Eland Roudu ugostiti Everton. Domaćini igraju dobro i poraz od Brajtona u prošlom kolu ih sigurno neće uzdrmati, izgubiti ove sezone od “galebova“ nije sramota. Rodrigo kao glavna uzdanica je najveća pretnja po gol gostiju. Iza njega su odmah Harison i Aronson. Očekujemo bar dva data gola Lidsa i sigurnu pobedu. Everton je jedva izvukao bod protiv Brentforda u prošlom kolu. Igra im nije na zavidnom nivou i Frenk Lampard ima dosta problema, ne verujemo da će ih rešiti u petom kolu.

Lider na tabeli igra protiv Džerardove Aston Vile na svom terenu. Arsenal je uspeo da okrene utakmicu protiv Fulama, veliki zalogaj samopouzdanja za Artetinu ekipu. Žesus je doneo samo jedan poen prošlo kolo, ali znamo da je u stanju da donese i devetnaest u jednoj utakmici, tako da je dobra opcija za kapitena. Saka se polako budi sa jednom asistencijom protiv Fulama, Martineli je dosta opasan, mnogo šutira i pravo je čudo kako nije imao učinak u prošlom kolu, prvo do sada da nije ništa uradio, svakako da je i on odlična opcija. Za hrabrije probati sa Džakom koji igra dosta ofanzivnije i ulazi u šanse iz drugog plana.

Siti kući protiv Notingem Foresta. Šta reći za Halanda, ne igra toliko dobro u polju, ali brojke govore drugačije. Šest golova i jedna asistencija za sada, kako ga ne staviti za kapitena? Dodajmo tome da “šumari“ igraju ofanzivan fudbal i nemaju neke odbrambene igrače. Jedina prepreka je Gvardiola koji je najavio rotaciju Norvežanina u narednim mečevima. De Brujne takođe odlična opcija, isti problem kao i sa Halandom, da li će početi utakmicu? Marez bi mogao biti “iznenađenje“. Notingem ima odlične napadačke opcije ako uđu u utakmicu bez rispekta prema protivniku, mogla bi se zatresti mreža Sitija. Stoga, odbrana Sitija nam ne deluje kao presigurna opcija.

Na Enfild stiže sjajni Njukasl i ovde očekujemo golove. Salah na prošloj kultnoj utakmici protiv Bornmuta

od devet golova nije uspeo napraviti nikakav učinak, negde se to mora vratiti, možda protiv “svraka“ u sredu. Luis Diaz s druge strane sa dva gola pokazuje da je u dobroj formi. Sudar ponajboljih bekova u ligi, Arnold s jedne i Tripije s druge strane, svakako ih ostaviti u prvoj postavi ukoliko ih imate u timu. Očekuje se i debi najskupljeg pojačanja Njukasla u istoriji, Šveđanina Isaka koji je stigao iz Sosijedada.

Kolo zatvaraju u četvrtak Lester i Mančester Junajted. U veoma nezgodnom trenutku dolazi utakmica za “lisice“, poslednji su na tabeli, imaju samo jedan osvojen poen protiv Brentforda u prvom kolu i Rodžersu se ne piše dobro ukoliko ne izvuče pozitivan rezultat. Medison će verovatno nastupati, što je veliki plus. Vardi uvek igra dobro protiv Junajteda, stoga je on možda najbolja opcija od igrača Lestera. Junajted sa dve vezane pobede dosta rasterećenije ulazi u ovaj meč. Kasemiro će verovatno početi utakmicu, što daje dodatnu čvrstinu na sredini terena, Rašford će ponovo biti najbliže golu protivnika i s obzirom da se vodi kao sredina terena, sasvim korektna opcija. Verujemo da će obe ekipe postići barem po gol, pa odbrane ne preporučujemo. Da li je Bruno proradio? Treba sačekati jos neko vreme, svakako za tu sumu novca, nije vredan rizika.

 

Uživajte u vanrednom kolu najpopularnije lige na svetu. 😊

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter