0
Evrobasket 2022

FOTO: STARSPORT

MARKO GUDURIĆ: Očekivanja reprezentacije su najviša, uvek. Mi ne bežimo od toga! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 30.08.22 u 14:31

Na konferenciji za štampu pred Eurobasket, sa Svetislavom Pešićem, bio je i prvotimac, Marko Gudurić, koji je izneo svoja očekivanja pred predstojeći Eurobasket.

Svestan je popularni Gudura da je Srbija među glavnim favoritima za osvajanje Evropskog prvenstva.

Očekivanja reprezentacije su najviša, uvek. Mi ne bežimo od toga. Moram da kažem, kao u svakom svom obraćanju, da poželim zdravlje ekipi i nadamo se najboljem“ započeo je Gudurić, a zatim prokomentarisao kako vidi grupu u kojoj se naša selekcija nalazi.

„Iskren da budem, to će trener detaljnije da ispriča. Kao što je selektor rekao, treba da iskoristimo prvu fazu da unapredimo nas i našu igru, da sačuvamo zdravlje. Znam rivale, igrače i ekipe, nezgodni su rivali.Srbija je svakako glavni favorit za prvo mesto u istoj.

„Svi verujemo i mislimo da jesmo. Neka bude da jesmo, ali to je manje važno. Treba to tamo da pokažemo da jesmo.“ naglasio je Gudura i da odlična atmosfera vlada u ekipi.

„Nije da to samo kažem, stvarno je tako. Verujemo selektoru, svi smo spremni da se žrtvujemo jedni za druge, tako je od prvog dana. Znamo ko su lideri ekipe, svi znamo šta mu je posao i to mnogo znači.“ iako je bio bez mečeva od finala turske lige, Gudurić je imao veliki doprinos u pobedama nad Grčkom i Turskom, koje su bile itekako važne.

„Znači to mnogo, jer sam odradio samo tri treninga sa ekipom pred Grčku. To mi je bila prva utakmica još od juna u dresu Fenerbahčea. Vraća se neki osećaj, svaki trening mi znači, treba ići korak po korak, dizati formu.“ pokazao je da može da se računa na njega, kao igrača sa klupe koji donosi mnogo ekipi.

FOTO: STARSPORT

Tu sam ulogu imao u Feneru, sada ne znam kako će biti na prvenstvu. To je moj kvalitet kroz karijeru, da radim šta god je potrebno za ekipu, da li da šutiram, kreiram, igram odbranu… To većina igrača ima u ekipi i zato smo dobri. U nekim situacijama volim više da uđem sa klupe, nema ljutnje ako ne počnem.“ zatim je pričao o boravku i druženju sa Novakom Đokovićem u prethodna dva dana.

Zadržali smo ga sat i po – dva u hotelu. Bilo je mnogo pitanja, svi smo bili kao mala deca pored njega. Razna su pitanja bila, za tenis, košarku, oporavak, kako se on priprema za mečeve… Siguran sam da je svima puno značilo to što je on bio sa nama i podelio neke njegove tajne uspeha.“ a zatim je pričao o tome kako je deliti parket sa najboljim košarkašem na svetu, Nikolom Jokićem.

Svi znaju da je Nikola lider, svima je to jasno. Pored njega, tu je Vasa. Što je pričao selektor, svi znamo koliko Kalina znači. Sa Jokom je prelagano igrati. Takav talenat, takav osećaj za igru, sve nas čini boljim. Uživam kad god sam u timu sa njim“ zaključio je Marko Gudurić.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter