0
Evrobasket 2022

from left Ognjen Jaramaz Vladimir Lucic Vanja Marinkovic Nikola Kalinic Nikola Jokic Dejan Davidovac Serbia v Greece - FIBA World Cup Qualifiers on August 25, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

FIBA IMA VISOKO MIŠLJENJE O SRPSKOJ SELEKCIJI: Orlovi prvi favoriti na Evrobasketu!

Objavljeno: 30.08.22 u 20:08

Polako sve oči košarkaške javnosti počinju da bivaju uperene ka Evrobasketu, smotri najboljih selekcija Starog kontinenta, koja počinje prvog septembra, a finale je zakazano osamnaest dana kasnije. Srbija je sigurno među glavnim favoritima, ali prema FIBA, Orlovi su glavni favorit za zlato.

„Srbija je trijumfima protiv Grčke i Turske zadržala velike šanske da se plasira na Svetsko prvenstvo. Srbija je prvo posle produžetka savladala Grčku, a onda u Istanbulu pobedila i Tursku.

FOTO: FIBA

Dvostruki MVP NBA lige Nikola Jokić pokazao je svoju klasu. Na Evropskom prvenstvu nema lakih utakmica, ali može se reći da Srbija ima dobar tim. Srbija će na ovom turniru igrati za zlatnu medalju, a predvodiće je najbolji igrač na svetu“, navedeno je na sajtu FIBA.

NAJNOVIJE VESTI SA EVROBASKETA:

Drugi favoriti su branioci titule Slovenici, a prate ih Grčka, Litvanija, Francuska, Nemačka, Španija i Italija. Selekcije bivše Jugoslavije su „tu negde“, jer su Hrvati jedanaesti, dva mesta niže je Bosna i Hercegovina, dok su poziciju iz košarkaši Crne Gore.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter