2
Domaći fudbal

Crvena Zvezda v Javor Ivanjica, Mozzart Super Liga 2022/2023 at stadium Rajko Mitic on August 27, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

DVOGODIŠNJA DOMINACIJA ZVEZDE U DERBIJIMA: Crveno-beli postali eksperti za Partizan!

Objavljeno: 30.08.22 u 17:03

Fudbalere Crvene zvezde sutra od 20 časova na gostujućem terenu očekuje 168. večiti derbi, u okviru devetog kola nacionalnog šampionata, a u slučaju pobede crveno-beli bi prišli korak bliže konačnom cilju – osvajanju šampionske titule i direktnom plasmanu u grupnu fazu Lige šampiona.

Kada je reč o statističkim parametrima, oni su značajno na strani našeg kluba. Do sada je odigrano ukupno 167. prvenstvenih mečeva između našeg tima i večitog rivala, a crveno-beli su kao pobednici izašli iz 66 duela, 54 utakmice završene su bez pobednika, dok je večiti rival slavio na 47 susreta. Gol razlika je takođe na strani Crvene zvezde, s obzirom na to da su crveno-beli čak 231 put pogodili mrežu protivnika, dok je večiti rival postigao 197 golova. Zvezda ne zna za poraz u poslednjih sedam okršaja sa večitim rivalom, ako računamo i meč u okviru finala nacionalnog kupa. To je ujedno bio i poslednji susret ova dva tima, a kompletna zvezdaška javnost pamtiće ga po maestralno odigranoj partiji Zvezdinog „Magika“ – Aleksandra Kataija.

NAJNOVIJE VESTI O CRVENOJ ZVEZDI:

Kada se sabere ukupan broj minuta, Crvena zvezda je bez poraza u večitim derbijima impozantnih 630 minuta! U tom periodu odigrano je sedam susreta sa najvećim rivalom, a četiri su pripala crveno-belima, od kojih dva u finalima Kupa Srbije, a tri meča završena su bez pobednika. Poslednji put, naš klub je pretrpeo poraz u meču protiv večitog rivala pre više od dve godine, tačnije 10. juna 2020. godine, kada je u okviru polufinala kupa naša ekipa poražena minimalnim rezultatom.

Crvena zvezda je dominatna u okršajima protiv večitog rivala duže od 26 meseci, a nadamo se da će se tradicija nastaviti i sutra u 168. večitom derbiju. Izabranici novog šefa struke Miloša Milojevića će bez sumnje pružiti maksimum kako bi obradovali armiju zaljubljenika u crveno-bele boje, a jedno je sigurno – očekuje nas pravi praznik srpskog fudbala!

0
0

2 Komentara

  1. Od kako je doveden Stanojevic i rasturen Partizan, a sad se to samo nastavlja. Sve je to smisljeno uradjeno. U upravi Partizana sedi vise zvezdasa nego partizanovaca, a i zna se ko ih postavlja.

    0
    0
    Odgovori
  2. ‘Tayni recept’ za ‘uspeh’-Maymunovacha, a na etiketi ‘Chudesnoq napitka’ VOdya na shipkkki…?!!! .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter