0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

BRANKO JOVIČIĆ ZA HS: ‘Zvezda pobeđuje sa 0:2! Gomeš je opasan, ali videli smo kako su ga štoperi do sada zautavljali!’ (FOTO)

Objavljeno: 30.08.22 u 09:56

‘Pešić je najveće pojačanje u ovom prelaznom roku!’

Koliko je večiti derbi značajan za fudbalsku Srbiju, njegove aktere, kao i vatrene pristalice oba rivala, najbolje govori preokupiranost ovom temom barem 10 dana uoči odigravanja. Na sreću svih koji željno iščekuju duel beogradskih titana, za nešto više od 24 časa, snage će odmeriti predstavnici crno-belih i crveno-belih boja.

Kako to obično biva, igrače i navijače očekuje duga i besana noć, puna razmišljanja, strepnje i očekivanja. Crvena zvezda u sredu od 20 časova stiže na stadion Partizana kao jedini neporaženi tim sa maksimalnim učinkom od starta Mozzart bet Superlige Srbije. Dolaskom Gordana Petrića na klupu crno-belih, Partizan je ‘prodisao’, pa se ponovo nada boljim danima i eventualnom trijumfu koji bi mogao da preokrene sezonu u pozitivnom smislu iz njihovog ugla.

U kafanama, redovima u pošti, na ulici, ali i na društvenim mrežama, neprekidno se iznose očekivanja i prognozira rezultat. Tu je i po neka sportska, prijateljska čarka, šala na račun rivala, a nadamo se da će tako ostati i na sam dan odigravanja susreta.

FOTO: STARSPORT

Kada se priča o derbiju, red je saslušati one koji su bili deo tog spektakla, a pogotovo one koji znaju šta predstavlja trijumf na ovakvoj utakmici. Direktno iz Austrije, gde trenutno brani boje LASK-a iz Linca, za HotSport je govorio miljenik navijača Crvene zvezde, Branko Jovičić. Popularni Bakula je u više navrata bio jedan od aktera najbitnije utakmice u našem prvenstvu, a kada je u pitanju 168. večiti derbi on nema dilemu ko će slaviti.

Zvezda je superiorno počela sezonu u domaćem prvenstvu. Iz mog ugla je to skroz očekivano, klub gaji napadački stil igre, godinama unazad. Favorit je za osvajanje titule i to dokazuje na terenu konstantno. Teško je svake godine odbraniti trofej, a crveno-beli to uspevaju. Mislim da je Zvezda daleko bolja od Partizana, oni nisu startovali dobro, to je svima jasno. Očekujem da će Zvezda slaviti sa 0:2! – poručio je Jovičić, pa se potom osvrnuo na igrače od kojih najviše očekuje:

Katai i Ivanić godinama već dokazuju da su udarne igre Zvezdinog napada. Oni su igrači koji reševaju velike utakmice. Čitao sam da je povređen, nismo se čuli, ali ako bude spreman izdvojio bih i Šilju Pešića. On je Zvezdino najveće pojačanje. Egzekutor na terenu! Stalno traži dubinu, učestvuje u igri. Ne umanjujem značaj defanzivne linije, kojom komanduje Milan Borjan sa gola. Najveća opasnost po njegov gol preti od Gomeša, ali videli smo već dosta puta, defanzivci su ga perfektno sačuvali u poslednjih nekoliko utakmica. Odbarana Zvezde je sada još jača – istakao je Branko Jovičić u razgovoru za HotSport.

Jovičić je tokom karijere nastupao još za Borac iz Čačka, Amkar i Ural, a ovo mu je drugi mandat u austrijskom LASK-u. Za nacionalni tim Srbije zabeležio je dva zvanična nastupa. U Crvenoj zvezdi se od prvog dana nametnuo tadašnjem treneru, Vladanu Milojeviću. Postao je prepoznatljiv po velikoj borbenosti koja ga krasi, pa je već nakon debija osvojio srca navijača aktuelnog šampiona Srbije. Ostavio je značajan trag na ‘Marakani‘, osvajao titule, igrao u Ligi Evrope, a potom i Ligi šampiona. Povrede su ga često sprečavale da poboljša tu brojku, ali bez obzira na tu činjenicu, odigrao je čak 76 utakmica za Zvezdu u svim takmičenjima.

FOTO: STARSPORT
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter