0
Atletika

FOTO: STARSPORT

VESELIN JEVROSIMOVIĆ: Ove medalje jesu veliko iznenađenje za naciju, a za nas u Savezu je plod našeg rada! (FOTO)

Objavljeno: 29.08.22 u 21:41

Danas je sa zakašnjenjem, održana konferencija povodom Evropskog prvenstva u Minhenu u atletici, gde je naša zemlja bila i više nego uspešna.

„Kraljica sportova“ i njeni glavni akteri briljirali su u 2022. godini, naši atletičari uspeli su da osvoje čak 16 medalja na velikim međunarodnim takmičenjima i time nastave sa žetvom odličja i pisanjem istorije srpske atletike kakva do sad nije viđena.

Ovim povodom u prostorijama Atletske dvorane na Banjici upriličen je susret predstavnika srpske sedme sile i svih osvajača medalja u ovoj godini za Srbiju u atletici. Medijima su se obratili i predsednik Srpskog atletskog saveza Veselin Jevrosimović, direktor SAS Slobodan Branković i savezni selektor Edin Zuković.

„Malo smo zakasnili sa konferencijom, jer su nam atletičari posle osvojenih medalja otišli na druga takmičanja. Osvojili smo četiri medalje, ja kao predsednik mogu samo da im čestitam, i njima i njihovim trenerima. Zaista je veliki uspeh i ono na šta smo posebno ponosni, to je da su ove medalje proizvod domaće pameti. Pre 12 godina mogli smo da sanjamo da imamo jednu medalju, danas ih imamo četiri, moglo je da ih bude i više da smo imali malo sreće. Ove medalje jesu veliko iznenađenje za naciju, a za nas u Savezu je plod našeg rada“ rekao je Veselin Jevrosimović.

FOTO: STARSPORT

Na Evropskom olimpijskom festivalu mladih naša zemlja osvojila je dve medalje, zlato nam je donela Maša Rajić u trci na 800 m. Još jednu medalju na ovom takmičenju donela nam je Nikolina Pejatović i to u skoku uvis, srebro.

Na Mediteranskim igrama u Oranu naša reprezentacija osvojila je čak pet medalja. Milica Gardašević donela je Srbiji zlato u skoku udalj.

Još jedno zlato našoj zemlji osvojio je Armin Sinančević koji je dva meseca kasnije postao i vicešampion Evrope u bacanju kugle.

Srebrnu medalju u Oranu osvojio je Lazar Anić u skoku udalj.

Adriana Vilagoš je ove sezone odbranila titulu svetske juniorske šampionke, osvojila zlato na Mediteranskim igrama u Oranu, zatim srebro na Evropskom prvenstvu za seniore u bacanju koplja.

Asmir Kolašinac već 15 godina je na atletskoj sceni, našoj zemlji doneo je mnogo medalja, a na Mediteranskim igrama osvojio je srebro.

Teodora Boberić postala je mlađe juniorska vicešampionka Evrope u troskoku, na istom takmičenju u istoj disciplini Natalija Dragojević osvojila je bronzanu medalju.

Angelina Topić oborila je seniorski rekord u skoku uvis, postala je šampionka Evrope za mlađe juniorke, osvojila je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu za starije juniorke i kao šlag na tortu osvojila i bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu za seniore.

Ivana Vuleta našoj zemlji donela je mnogo, a ove godine svoju kolekciju medalja upotpunila je zlatom sa Svetskog prvenstva u dvorani koje je održano u Beogradu i zlatom sa Evropskog prvenstva u Minhenu!

Ponosni na svaki rezultat, na naše asove i kovače medalja, punog srca i nadahnuća gledamo u budućnost od koje očekujemo da donese nastavak ovog sjaja kojim su nas obasjali naši reprezetativci, perjanice srpske atletike!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter