0
Odbojka

FOTO: OSS

ODBOJKAŠI POKAZALI KLASU: Portoriko je prošlost, obezbeđen plasman u narednu fazu Svetskog prvenstva!

Objavljeno: 29.08.22 u 19:49

Dominacija Srbije u Katovicama!

Muška seniorska odbojkaška reprezentacija Srbije zabeležila je trijumf u drugoj utakmici na XX SP 2022, koje se odigrava u Poljskoj i Sloveniji. Srbija je večeras u 2. kolu, u dvorani „Spodek“ u Katovicama, pobedila Portoriko sa maksimalnih 3:0, po setovima 26:24, 25:21 i 25:16.

U većem delu uvodnog seta, Portoriko je dokazao da je ekipa koja nije za potcenjivanje, pošto su seniori Srbije morali dosta da se pomuče kako bi stigli do vođstva. Portoriko je sve vreme bio za petama Srbiji, uspeo je da spase tri set lopte, ali su izabranici Igora Kolakovića bili dovoljno smireni i sa 26:24 prvi su stigli do prednosti u ovom meču.

Početak drugog seta bio je gotovo isti kao i kraj prvog, pošto je na terenu vođena izjednačena borba. Ipak, seniori Srbije su pri rezultatu 11:11, preuzeli inicijatvu i u nastavku je bilo jasno da Portoriko nije dovoljno kvalitetan da bi napravio iznenađenje. Drugi set završen je sa 25:21.

Tim Igora Kolakovića je u trećem setu samo potvrdio svoj kvalitet, nije dao ni najmanju šansu da se vrati u utakmicu i sa 25:16 je ostvario drugu maksimalnu pobedu na turniru.

Srbija će u poslednjem, 3. kolu, u sredu, 31. avgusta, igrati protiv Tunisa od 17.30 časova. Plasman u narednu fazu takmičenja je već obezbeđen.

Direktne prenose svih utakmica sa jubilarnog, XX SP 2022. u konkurenciji odbojkaša možete gledati na TV Sport Klub.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter