0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

NIŠLIJE STIŽU NA ‘KARAĐORĐE’: Rastavac prvi put protiv Radničkog!

Objavljeno: 29.08.22 u 17:15

Mrkić očekuje uzbudljiv susret!

Radnički sutra od 18.30 sati u Novom Sadu gostuje Vojvodini u devetom kolu Superlige Srbije. Tim iz Niša je 12. na tabeli sa osam bodova, dok je Vojvodina peta sa 13 bodova, uz meč manje.

U Nišu je konferenciju za štampu održao trener Radničkog Saša Mrkić, koji je zadovoljan nakon dva vezana trijumfa svog tima, a uoči teškog gostovanja na Karađorđu.

-Odigrali smo fantastičnu utakmicu protiv Napretka u petak, u poslednjih par godina na Čairu nije viđen takav preokret. Zaista smo ušli jako loše u taj meč, a onda smo “nagazili” loptu, pojačali ritam i moram da pohvalim igrače na prikazanom karakteru. Raduje me i povratak vernih Meraklija, navijali su iz srca. Imamo šta da pružimo i da im ponudimo i verujem da će ih biti sve više u nastavku sezone- istakao je Mrkić pred polazak u Novi Sad.

Meč protiv Vojvodine biće težak i veoma simboličan. Prvi put će Milan Rastavac sedeti na klupi neke ekipe protiv Radničkog, u kome je radio dve i po godine, postao njegov najdugovečniji trener u jednom mandatu u novijoj istoriji kluba, a tu se i sam trenerski afirmisao.

-Kolega Rastavac radi sjajan posao ove sezone. Vojvodina je u maloj krizi rezultata, ali ne i igre. Odlično je on to tamo skockao. Nadam sa da neće da im krene baš od ove utakmice. Njihova je prednost što im se četvorica igrača verovatno vraćaju u tim, sveži i odmorni. Imali su dan više za predah posle mečeva prethodnog kola od nas, igraju kod kuće, a mi idemo na put, i još smo imali izuzetno napornu utakmicu, devet na devet maltene svih 90 minuta, pritom je tu nekoliko momaka koji su se tek oporavili od povreda i još nisu na svom maksimumu, poput Marjanovića, Savića, Aksentijevića… Ipak, kao što sam pričao i prethodnih dana, mnogo verujem u ono što radimo. Postigli smo po tri gola na prethodne dve utakmice, stvorili brdo prilika i ako mi budemo na željenom nivou, pitaćemo se dosta u ovoj utakmici, uz sav respekt Vojvodini- istakao je Mrkić.

Za Radnički sutra neće moći da igra pocrveneli štoper Jamkam, a na utakmici protiv Napretka se na toj utakmici nametnuo mladi Nikola Stajić, koji je po vokaciji levi bek.

-Otkriću vam da se Stajić zagrevao za tu utakmicu, jer sam do poslednjeg minuta imao dilemu da li će je početi na terenu ili sa klupe. Sjajno je radio na treninzima u prethodnom periodu, rekao sam mu da će dočekati svojih pet minuta, uostalom baš kao i Ajdar, koga bih takođe pohvalio. Eto, desilo se da je brzo morao na teren, da je bio zagrejan i da nam je mnogo pružio u defanzivi, ali i ubrzanju igre- završio je Mrkić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter