0
Ostali sportovi

FOTO: Foto VSS/Aleksandra Kfrupanič

DELFINI FANTASTIČNI NA STARTU: Izabranici Dejana Savića ubedljivom pobedom započeli Evropsko prvenstvo!

Objavljeno: 29.08.22 u 14:31

Dominantna igra!

Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je selekciju Izraela rezultatom 18:3 u prvom kolu Evropskog šampionata u Splitu.

Srbija je u meč ušla nešto sporije, međutim već do kraja prve četvrtine naši vaterpolisti imali su prednost od 3:0. Potpuna demonstracija sile usledila je u drugom periodu meča, koji su izabranici Dejana Savića rešili u svoju korist rezultatom 8:1, te tako na poluvreme otišli sa komotnih 11:1.

U drugom poluvremenu, Delfini su rutinski priveli utakmicu kraju. Najefikasniji u našem timu bili su Marko Radulović i Radomir Drašović sa po četiri pogotka, dok ih je pratio Dušan Mandić sa tri gola.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Vredi spomenuti i odličnog Dimitrija Rističevića među stativama gola Srbije, koji je zabeležio čak 10 odbrana.

Kod Izraelaca, koji su i debitanti na Evropskom prvenstvu, u strelce su se upisali Ronen Gros, Ido Goldšmit i Or Šlein, koji je svojim golom ušao u istoriju izraelskog vaterpola kao prvi strelac svoje reprezentacije na prvenstvu Evrope.

U drugom kolu, vaterpoliste Srbije očekuje veoma težak zadatak i duel protiv aktuelnog šampiona Evrope, selekcije Mađarske. Meč je na programu u sredu od 19 časova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter