0
Košarka

FOTO: STARSPORT

PEŠIĆ: ‘Pokazali smo karakter i mentalnu snagu u završnici!’

Objavljeno: 28.08.22 u 22:15

Velika pobeda naše selekcije!

U okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u košarci, selekcija Srbije savladala je u Istanbulu domaću Tursku sa 72:79. Srbija je dominirala od samog početka utakmice, Turci su uspeli da izbore neizvesnu završnicu, ali Orlovi su u najvažnijim momentima bili na visini zadatka.

Nakon utakmice oglasio se selektor Srbije, legendarni Svetislav Pešić.

-Čestitam mojim igračima i mom timu na izuzetno dragocenoj pobedi. Odigrali smo sjajno prvo poluvreme. To je ono čemu težimo, to je ono što očekujem da igramo na Evropskom prvenstvu. Odbrana je bila na izuzetno visokom nivou, igrali smo pametno i hrabro u napadu – istakao je  Svetislav Pešić, pa nastavio:

-Nismo mi odigrali loše u drugom poluvremenu, jednostavno smo izgubili ritam. Turska je krenula na sve ili ništa, podigla je stepen agresivnosti u odbrani na ivicu prekršaja, sudije su to tolerisale. Turska je stigla do egala, do neizvesne završnica, ali smo pokazali karakter i psihološko snagu, a to me takođe čini neizmerno srećnim, kao i igra u prvom poluvremenu – zaključio je trofejni stručnjak.

Srbija se sada okreće obavezama na Evropskom prvenstvu, gde će u grupu igrati protiv  Češke, Izraela, Finske, Poljske i Holandije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter