1
Košarka

FOTO: STARSPORT

ORLOVI SLAVILI NAKON DRAME U TURSKOJ: Trojka Kalinića presudila Atamanovoj četi, sjajna partija Gudurića i Džokera! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 28.08.22 u 20:58

Srbija najbolja u završnici, kao i obično!

U okviru 6. kola grupe I kvalfikacija za plasman na Svetsko prvenstvo u košarci, nacionalni tim Turske ugostio je selekciju Srbije u ‘Sinan Erdem‘ dvorani. Utakmicu u Istanbulu ukrasili su fenomenalni potezi na obe strane terena, kao i mnoštvo uzbuđenja. Susret je završen trijumfom našeg tima, koji je ispustio +19 sa poluvremena, ali sjajnom igrom u samom finišu uspeo da dođe do važne pobede. Srbija je slavila rezultatom 72:79 i tako prišla korak bliže plasmanu na SP.

FOTO: STARSPORT

Blistali su izabranici Karija Pešića od prve sekunde na parketu. Vrlo agresivno i maksimalno posvećeno ‘ušli’ su u meč naši košarkaši. Turci u uvodnim minutima nisu imali rešenje za raspoložene igrače srpske reprezentcije. Srbije je već posle 10 minuta igre stekla 15 poena prednosti (11:26).

Uspeo je domaćin koliko, toliko da se konsoliduje i zaigra nešto kvalitetnije. Orlovi su za nijansu spustili ritam, prednost je sačuvana na rutinski način, a čak i povećana u poslednjim momentima prvog poluvremena. Druga deonica završena je spektakularnim pogotkom Nikole Kalinića sa pola terena uz zvuk sirene.

Neočekivan pad koncentracije i vrlo verovatno fizički umor, s obzirom na put i težinu utakmice koju je naša selekcija odigrala pre samo tri dana u Beogradu, viđen je nakon najduže pauze. Srbija je u početku uspevala da odoli naletima domaće selekcije, ali Turci su postepeno smanjivali zaostatak.

Gudurić i Kalinić su bili najzaslužni što je naš tim odolevao i uspeo da odgovori na pravo ‘bombardovanje’ koša od strane domaće selekcije. Ekipi Ergina Atamana je u samom finišu pošlo za rukom da dođu do željenog izjednačenja. Prava neizvesnost osećala se u vazduhu. Atmosfera je ,karakteristično za Istanbul, bila blizu usijanja.

Radost domaćih navijača prekinuo je već pomenuti tandem Kalinić – Gudurić. Nikola je najpre pogodio trojku pri rezultatu 72:72 i tako doneo tri poena prednosti, a zatim je Gudurić realizovao dva slobodna bacanja. Otpor Turske u potpunosti je slomio Nikola Jokić sa dva poena u samom finišu meča.

FOTO: STARSPORT

Najefikasniji pojedinac u redovima Orlova bio je MVP NBA lige i najbolji košarkaš na planeti, Nikola Jokić. Popularni Džoker završio je meč sa učinkom od 24 postignuta poena i 10 uhvaćenih lopti. Marko Gudurić je dodao 14 poena, uz skok i šest asistencija, a Nikola Kalinić je na isti poenterski učinak zabeležio šest uhvaćenih lopti i uspešno dodavanje. Dvocifren je bio i Vladimir Lučić sa 11, dok je Jagodić Kuridža ubacio sedam poena.

U poraženom timu istakli su se Osman sa 22 , Korkaz sa 18 i Sengun sa 17 postignutih poena.

Važno je napomenuti da je još jednom viđeno katastrofalno izdanje sudijske ekipe. Arbitri su napravili niz grešaka, uglavnom na štetu našeg tima, pa se postavlja pitanje kada će FIBA obratiti pažnju na očigledno ogroman problem.

Srbija je sada na učinku od tri pobede i tri poraza, koliko ima i trećeplasirana Belgija. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

1 Komentara

  1. Ma u pm….od +22 do egal tekme 71-71…!!! ALI, REPRIZA KOSOVSKOG BOYA posle 600 i kusur godina U REZIJI JOKICA..BRAVO SRBI!!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter