0
Evrobasket 2022

(190908) -- WUHAN, Sept. 8, 2019 (Xinhua) -- Danilo Gallinari (1st L) of Italy passes the ball as Devon Collier (2nd R, front) of Puerto Rico defends during the group J match between Puerto Rico and Italy at the 2019 FIBA World Cup in Wuhan, capital of central China's Hubei Province, Sept. 8, 2019. (Xinhua/Cheng Min)

KATASTROFALNE VESTI ZA ITALIJANE: Povredio se najbolji igrač – neće nastupiti na Evrobasketu! (VIDEO)

Objavljeno: 28.08.22 u 15:51

Moraće na pauzu.

Najbolji italijanski košarkaš i član Boston Seltiksa Danilo Galinari, doživeo je povredu na utakmici kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, koji je Italija igrala protiv selekcije Gruzije. Prema prvim prognozama, on će propustiti Evrobasket, što će itekako oslabiti ovu reprezentaciju.

Na startu poslednje deonice, pri rezultatu 66:66, Galinari je jurišao u kontranapad. On je bio u naletu, a odjednom se uhvatio za koleno, produživši do aut linije, dok su Gruzijci već krenuli u napad.

Koliko je ovo pogodilo Italijane, govori i izraz lica selektora Poceka, kada je video Galinarijeve bolne grimase. Selekcija Italije je uspela da slavi na ovom susretu, rezultatom 91:84, ali je pobeda sigurno ostala u drugom planu.

Što se tiče Evropskog prvenstva, Azuri će se naći u grupi C sa Grčkom, Hrvatskom, Ukrajinom, Velikom Britanijom i Estonijom.

Prvi susret odigraće 2. septembra protiv selekcije Estonije.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter