0
Boks

FOTO. BSS

RUS ZA MANJE OD 100 SEKUNDI DO TRIJUMFA: Gasijev eskpresno patosirao rivala! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 27.08.22 u 14:35
Gasijevih minut i 27 sekundi za trijumf nad Amerikancem kroz savršeni nokaut
 
Spetakl, kvalitet, užitak, klasa i asa do asa! Plemenita veština okupila je u srpskoj prestonici, u spektakularnom ambijentu Beograda na vodi poklonike, pregaoce, aktere boksa sa svih strana meridijana, aktuelne šampione planete, goste svetskog renoma i postavila srpsku prestonicu u epicentar boks zbivanja dan uoči proslave Svetskog dana boksa. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SPORTSKE VESTI HotSport (@_hotsport)

Noć za pamćenje, noć kada je Beograd ponovo bio svetski protagonista boksa, sporta koji ujedinjuje, sporta strasti, harizme, hrabrosti i heroja mekog srca, čiste emocije. Sport koji na svet gleda iz druge perspektive. U beogradskoj noći boksa 26. avgusta 2022. na platou iza Geozavoda imali smo priliku da vidimo, doživimo i podelimo trenutke sa asovima svetskog kalibra, među kojima je na prvom mestu bio bokser kojeg istorija već pamti, a čije vreme tek dolazi Rus Murat Gasijev koji je nosio naslov šampiona planete, IBF titulu od 2016. do 2018. i WBA titulu 2018 u teškoj kategoriji do 90,7 kg.  
U organizaciji Bokserskog saveza Srbije i kompanija Patriot za sve ljubitelje plemenite veštine, uz prisustvo preko 2500 gledalaca i živi TV prenos na TV Arena, održano je devet borbi vrhunskih majstora ringa, a na samom kraju borba večeri predviđena u 12 rundi u kojoj je aktuelni svetski “broj 9” Gasijev za samo minut i 27 sekundi deklasirao Amerikanca, 42 – godišnjeg Karlosa Velča (21-2-1, 18 KO). Uposlednje četiri godine Velč je nanizao 19 mečeva i isto toliko pobeda, na megdan Rusu izašao je pun samopouzdanja, ali je kratko trajala nada i vera Amerikanca da će nastaviti niz pobeda.  Savršenim tehničkim, reklo bi se čistim školskim nokautom Gasijev je završio borbu, jednim hirurški preciznim udarcem bacio na pod Velča i ostvario ekspresnu pobedu za 30. trijumf u karijeri, “22 nokaut” i važne poene koji podižu rejting ovog teškaša čime se približava pravu na borbu sa Ukrajnicem Usikom koji drži sve titule šampiona sveta u teškoj kategoriji (u verzijama WBA, IBF i WBO) i koji je upravo jedini bokser koji je do sada naneo poraz Gasijevu. Pobednik bokserskog spektakla u Beogradu osvojio je pojas prvaka EAP organizacije. 
FOTO. BSS
 
Poseban užitak kratkom i spektakluranom glavom meču večeri napravile su uvodne borbe, svih osam koje su prethodile sudaru Gasijeva i Velča. Akteri mečeva kući su se vratili sa novim bodovima za balkansku, evropsku, odnosno svetsku rang listu: (do 86 kg) pobeda Milosava Savića nad Milošem Terzićem sudijskom odlukom, (64kg) pobeda Nazifa Sejdija nad Nenadom Jovanovićem sudijskom odlukom, (82kg) pobeda Marka Nikolića nad Majklom Obinom sudijskom odlukom, (+91) Vladan Babić nokautirao Dražana Janjanina u prvoj rundi, (75kg) pobeda Jovana Nikolića nad Petrom Stošićem sudijskom odlukom, (79kg) David Džukaev nokautirao Ondreja Buderu u prvoj rundi, (77 kg) Abraham Gabriel Buonarigo pobedio Aslambeka Idigova sudijskom odlukom nakon deset rundi, (79 kg) pobeda Artema Agejeva nad Diegom Adrianom Maročijem tehničkim nokautom.  
FOTO. BSS
Specijalni gosti bili su predsednik Svetske bokserske asocijacije (IBA) Umar Kremlev i IBF, WBC i WBO šampion sveta Artur Beterbijev, koji su u Beograd sleteli privatnim avionom, kako bi gledali spektakl. Sjajnoj bokserskoj večeri u glavnom gradu Srbije prisustvovao je i ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin, pomoćnik ministra Vladimir Ilić, sin predsednika Srbije Danilo Vučić, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, ambasador Turske u Beogradu Hami Aksoj, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić, sekretar za sport i omladinu Beograda Nikola Penić, pokrajinski sekretar za sport Dane Basta, narodni poslanik i nekadašnji uspešni bokser Ivan Ribać i mnogi drugi. Među brojnim sportskim svetskim asovima na boks manifestaciji Beograda na vodi bili su i košarkaški reprezentativac Srbije, NBA maestro pod koševima Boban Marjanović, kao i UFC borac, 4. na svetu u poluteškoj kategoriji Aleksandar Rakić. 
FOTO. BSS
Beogradska noć boksa 26. avgusta 2022. dugo će se pamtiti i izazov je za sve naredne manifestacije u magičnom četverouglu. Srpska prestonica još jednom pokazala je i dokazala zašto ceo sportski svet uvek sa velikom radošću dolazi, gostuje i takmiči se pod našim nebeskim svodom. Sloboda, fer plej i vrhunsko domaćinstvo je naše drugo ime!
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter