2
ATP

FOTO: STARSPORT

NADAL PONOVO O NOVAKU: ‘Sport je u neku ruku veći od bilo kog igrača! Takmičenje se nastavlja!’

Objavljeno: 26.08.22 u 23:17

Španac ističe da mu je žao jer će Đoković propustiti takmičenje!

Kao što je svetska javnost već upozanata sa tim, Novak Đoković i definitvno neće nastupati na ovosezonskom US openu. Publika na četvrtom grend slemu u godini, koji se igra u Njujorku, ostaće uskraćena za nastup legendarnog srpskog tenisera. Na konferenciji za novinare uoči starta turnira, Noletovu situaciju prokomentarisao je Rafael Nadal.

-Na neki način znamo da Novak neće igrati neko vreme ako se ništa ne menja u smislu pravila, zar ne? Znamo to od pre nekoliko meseci. Iz moje lične perspektive, to su veoma tužne vesti. Šteta je kada najbolji igrači sveta ne mogu igrati turnir zbog povreda ili iz nekog drugog razloga. U ovom slučaju, ne imati jednog od najboljih igrača u istoriji na žrebu Grend slema je važan izostanak, zar ne? Kao što sam rekao, teško je za navijače, teško je za turnir. Prema mom mišljenju, teško je i za igrače takođe, zato što hoćemo da imamo najbolje moguće takmičenje – istakao je Nadal i dodao:

-Sa druge strane, ponavljam ono što sam rekao nekoliko puta: sport je u neku ruku veći od bilo kog igrača. Ja sam propustio mnogo važnih događaja u mojoj teniskoj karijeri zbog povrede, bez ikakve sumnje. Prošle godine nisam bio ovde. Takmičenje se nastavlja. Teniski svet ide napred. Iako nije dobra vest za sve, tenis će se nastaviti posle mene, posle Novaka, posle Rodžera. Svake godine će biti slam šampion. Bez sumnje, Novak je jedan od najbitnijih igrača u poslednjih 20 godina, istorija našeg sporta. Lično mi ga je žao što mu nije dozvoljeno da putuje ovde – poručio je Španac pred mnogobrojnim novinarima.

 

0
0

2 Komentara

  1. Kako ti uopste mozes da igras tenis ako imas to sto pricas?
    To je problem sa stopalom gde ne bi mogao da stojis a ne da trcis kao navijen!?
    Treba da te bude sramota da uopste uzimas Novaka koji jeste najveci taman ti imao i duplo vise GS jer si dopingovan a taj silni doping je poceo da ti utice i na glavu!
    Ali to je zapad koji tebi dozvoljava doping…
    Da je bilo ko drugi u pitanju odavno bi zavrsio karijeru i bio razapet svuda…
    Treba da cutis i zavuces taj svoj jezik duboko u usta i ne progovaras nikad vise folirantu dopingovani i našpricani!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter