0
Kladionica

FOTO: MerkurXTip

MerkurXTip 4. kolo Premijer lige: Saveti kako da budete daleko najbolji!

Objavljeno: 26.08.22 u 17:13

Pred nama je četvrto kolo Premijer lige koje otvaramo utakmicom između Sautemptona i Mančester Junajteda.

Pred nama je četvrto kolo Premijer lige koje otvaramo utakmicom između Sautemptona i Mančester Junajteda.

Crveni đavoli ulaze u duel sa dosta samopouzdanja nakon velike pobede nad Liverpulom, ceo tim je odigrao odličnu utakmicu i ukoliko ponove to protiv “svetaca“, ne bi trebalo da bude problema. Rašford se nameće kao najbolja opcija kod Junajteda sa do sada 9 šuteva unutar 16 metara. Još uvek ne znamo da li je Marsijal spreman za svih 90 minuta, pa smo njega isključili kao opciju.

U 16h nas čeka 5 utakmica. Počećemo sa Brentfordom i Evertonom.

Brentford odličan, 4 osvojena boda, 8 datih golova, samo 1 manje od Arsenala i Sitija koji su najefikasniji timovi u ligi. To nam govori da napad “pčelica“ funkcioniše veoma dobro. Toni kao njihov glavni napadač izvodi penale i sa 2 gola i 2 asistencije je sjajan izbor za četvrto kolo. Ukoliko vam treba jeftinija opcija, probati sa Dasilvom.

Čelzi dočekuje Lester i ovo je veoma teška utakmica za prognozu. “Plavci“ nisu u dobrom ritmu i imaju dosta problema sa odbranom, stoga se baziramo na napadačke opcije, pogotovo što je protivnik Lester koji ima najgoru odbranu u ligi sa 8 primljenih golova. Sterling se nameće kao najbolji, ulazi u šanse, postigao je gol prošlo kolo koji je poništen, ima jednu asistenciju do sada i verujem da bi u subotu mogao do prvenca u plavom dresu.

Selimo se na Enfild gde očekujemo goleadu domaćina. Bornmut gostuje Liverpulu i sve sem 3 ili više golova u mreži gostiju bi bilo iznenađenje. Salah je sjajna opcija za kapitena, postigao je 2 gola do sada i zabeležio jednu asistenciju, a igrao veoma loše. Verujem da je ovo stvoren meč za njega. Diaza i Trenta ukoliko imate u timu, naravno ne menjajte. Trebala bi ovo biti i prva utakmica ove sezone na kojoj “redsi“ neće primiti gol.

Branioci titule će u subotu u 16h ugostiti veoma nezgodni Kristal Palas. Nemamo utisak da je ovo siguran “klin šit“ Sitija, mogla bi da pukne neka kontra koju bi Zaha pretvorio u gol, baš kao što je uradio protiv Arsenala u prvom kolu. Držimo se napada “građana“, Haland traži svoj četvrti gol, vrlo je moguće da će ga i pronaći, mislim da mu odgovaraju odbrambeni igrači Palasa, problem je što je samo jednu utakmicu odigrao do kraja, a Gvardiola je najavio da će uskoro biti i rotacije Norvežanina. De Brujne 3 asistencije i 1 gol, ne moramo puno razmišljati, ukoliko imate novca, obavezno ga ubaciti. Njih dvojica su i najbolje opcije uz Fodena i Gundogana kao jeftinije.

Poslednju utakmicu u subotu igraju Arsenal i Fulam. Šta reći za projekat Artete, osim jedno veliko bravo! Za sada sve deluje perfektno, Žezus nas dovodi u pitanje da li je bolja opcija za kapitena od Salaha? Sa 2 gola i 3 asistencije možemo dosta očekivati od njega ovo kolo.

Saka, Martineli, Odegard večita dilema, za sada su se druga dvojica bolje prolazili, ali pitanje trenutka je kada će Bukajo proraditi. Odbrana nije sigurna, kako i može biti kada sa druge strane stoji Aleksandar Mitrović za koga više ništa nije nemoguće.

Poslednja utakmica četvrtog kola je u Notingemu gde dolazi Totenhem. Bleda partija “pevaca“ protiv Vulvsa, ali ipak zahvaljujući Kejnu su uspeli doći do pobede minimalnim rezultatom. Son još uvek nije proradio, samo jedna asistencija do sada, Kejn sa 2 gola u nešto boljoj formi. Trebala bi ovo biti rutinska pobeda dosta kvalitetnijeg Totenhema, ali nikako ne smemo otpisati “šumare“. Ne bih stavljao traku oko ruke ni Sonu ni Kejnu, ali bi mogli doneti bodove.

Uživajte u Premijel ligi za vikend. 🙂

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter