0
Košarka

Serbia v Greece - FIBA World Cup Qualifiers on August 25, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

BOGDANOVIĆ GLEDAO SRBIJU PA PORUČIO: Nadam se da smo konačno zaslužili zlato – sa Jokićem smo neverovatni!

Objavljeno: 26.08.22 u 12:40

Iako je povređen, podržava reprezentaciju na sve načine.

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović, zbog operacije neće moći da pomogne košarkašima Srbije u borbi za Svetsko prvenstvo, ali i na predstojećem Evrobasketu. Ipak i pored toga, nekadašnji košarkaš Partizana je svim srcem uz Orlove, a sinoć je prisustvovao i utakmici protiv Grčke. Bogdanović je poručio da je atmosfera u Areni bila neverovatna:

– Nisam bio tu dve godine. Prošle godine nismo se kvalifikovali, ne znam da li bih i tad igrao. Nisam igrao kvalifikacije, nisam stigao. Sada NBA je malo zabavnija priča, nije taj pritisak. I onda ulazak u Arenu, taj pritisak, moranje da se pobedi. Lep je osećaj. Drugačija su osećanja. Uživanje je i u tome, počeo je Bogdanović i dodao:

Bogdan Bogdanovic
KK Partizan-Prvi Trening-Okupljanje
Beograd, 16.08.2021.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

– Naravno, krivo mi je što nisam tu. Deo sam tima ali ne mogu da igram. To mi je najžalije. Ali šta je tu je. Navijamo svi, ubacujemo se u ulogu navijača i nadamo se da će prvo da pobede Turke pa ćemo posle razmišljati o EP“, istakao je srpski košarkaš uoči početka svog košarkaškog kampa uz podršku kompanije Adidas na terenima KK Partizan na Kalemegdanu.

As Atlanta Hoksa istakao je da je Srbija ostvarila bitnu pobedu i da je meč sa Turskom još važniji.

– Jako bitna pobeda pre svega. Žao mi je što smo izgubili, za tu Tursku makar, Vasu. To mi je krivo. Ali vrlo bitna pobeda ali mora što pre da se zaboravi jer Turci su isto nezgodna ekipa. Igraju dobro. Iz neke moje matematike to nam je najvažnija utakmica.

Bogdanović ističe da treba nastaviti sa sjajnom energijom i pritiskom.

– Treba nastaviti sa tom energijom, s tim pritiskom koji nama odgovara. Mi kad god imamo taj pritisak na nama, nekako se probudi hemija iz njega. Sviđa mi se energija u ekipi.

Kao najveći problem u našoj igri, Bogdan vidi izgubljene lopte, ali poručuje da smo neverovatni sa Jokićem u napadu.

– Izgubljene lopte. To je ono što sam video onako. Naš napad je neverovatan sa Jokićem koji dominira u svakom pogledu. Znamo da oni njega moraju da udvajaju i da on mnogo lako nalazi igrače. Mi ćemo ubaciti te šuteve. Oko njega su svi bolji 50 odsto. Samo moramo da popravimo odbranu u tranziciji i izgubljene lopte.

Serbia v Greece – FIBA World Cup Qualifiers on August 25, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Srbija će u nedelju od 19 časova gostovati Turskoj u drugom meču ovog prozora kvalifikacija za SP.

– Turska je mlada ekipa, vole da igraju brzo. Svi šutiraju. Kao i ostale reprezentacije mnogo bolje igraju kod kuće. Biće teška utakmica. Treba i dalje da se drži taj pritisak, da ne bude dobili smo Grke i rešili smo sve. Ovo je najbitnija utakmica.

Vasilije Micić se povredio, ali ga je Ognjen Jaramaz sjajno odmenio.

– Takav je sport. Moraš da budeš spreman. Jaramaz je iskoristio tu priliku. Svaka mu čast na tome i zaslužio je na neki način. Ima dosta prostora i za ostale igrače koji su se pokazali. Stvarno imamo tim, uvek smo bili tim. Posao koji su uradili Kalina i Luča, možda se ne vidi statistički, ali su se oni maksimalno istrošili na Janisu i da pomažu, rotiraju. Mnogo je tu stvari koje se ne vide u statistici. Ali sve kreće od zajednice, od tima. Mnogo je lepo gledati našu košarku sa strane. Stvarno sam uživao, bilo je fenomenalno.

Ono što se Bogdanoviću posebno sviđa u selekciji Srbije jeste energija.

– Postoji energija, hemija kod nas. Probudilo se nešto novo sada. Drago mi je da vidim da igramo dobru i lepu košarku. Mislim da publika uživa u onome što igramo. Taj neki ekstra pas, čitanje i tako dalje. Opet to sve kreće zbog Joke i mislim da smo favoriti za medalju. Ja se nadam da smo konačno zaslužili zlato.

VESTI O KOŠARKAŠKOJ REPREZENTACIJI SRBIJE:

Srbija će na Evrobasketu igrati u grupi sa Holandijom, Češkom, Poljskom, Izraelom i Finskom.

– Videćemo jako je teško prvenstvo. Prethodno Svetsko nismo uspeli da uzmemo medalju pa se nismo ni kvalifikovali za Olimpijske igre. Mislim da ne treba mnogo da pričamo o tome. Treba da uživamo u onome što nam momci priređuju i da se nadamo najboljem.

Kao glavnog favorita, srpski bek vidi selekciju Slovenije predvođenu Lukom Dončićem.

– Što se tiče drugih ekipa, nisam mnogo gledao. Kao i svake godine Francuzi su tu. Slovenci su broj 1 favorit po mom mišljenju. Nama su nezgodan rival i Litvanci, jaki su. Španci su isto nezgodni, imaju tim, jaki su. EP je mnogo teško. Nema loših ekipa. Stvarno je uzeti medalju. Videćemo. Svako može da iznenadi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter