0
Košarka

Serbia v Greece - FIBA World Cup Qualifiers on August 25, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

KARI PEŠIĆ ODUŠEVLJEN: ‘Grčka je najbolja reprezentacija u Evropi – Nikoli je ovo najvažnija utakmica u karijeri!’

Objavljeno: 25.08.22 u 23:16

Bilo je to pravo nadmudrivanje njega i Itudisa!

Srbija je savladala Grčku nakon produžetka, a nakon duela za medije je govorio selektor Svetislav ‘Kari’ Pešić.

‘Prvo da se zahvalim našim navijačima. Igrati u ovakvoj atmosferi je fantastična motivacija za sve. Sjajna utakmica za obe strane. Oba tima nisu odustajala sve vreme. Demonstrirali su karakter i mislim da smo bili malo bolji, to je razlog za pobedu.’

Serbia v Greece – FIBA World Cup Qualifiers on August 25, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

O situaciji sa Vasom..

‘Povreda nije teška, nadamo se. Međutim to je povreda koja može da te skroz poremeti. Ne bih sada ništa tu govorio. To ćemo sutra moći da kažemo, da se prenoći.’

Serbia v Greece – FIBA World Cup Qualifiers on August 25, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Motivacija, borba za svaku loptu..

‘Ja mislim da skoro u Beogradu nije odigrana ovakva utakmica. Očekuje nas toliko utakmica, ali ovakvu utakmicu pred ovakvim auditorijumom gde su praktično svi igrali i borili se do kraja i publika i svi igrači, svi zajedno. Dva vrlo jaka tima, kao što sam rekao na konferenciji. Grčka je najbolja ekipa u Evropi, ona je to demonstrirala. Atletika, ogromno iskustvo, vraćali su se nekoliko puta, mi smo sve to izdržali. Puno hrabrosti što je najvažnije u ovakvim utakmicama. Mislim da je rano da se daju ocene zašto smo pobedili. Mislim da smo mi zaustavili dva najbolja beka u Evropi – Slukas i Kalates, isključili smo ih iz igre. Naši momci su ga uzeli pod svoje. Drugi razlog, tim je pobedio. Videli ste šta je Kalinic uradio za 40 minuta i Lučić. Ta dva igrača su toliko uložila, sve ostalo je poznato. Naravno, Nikoli je ovo jedna od najvažnijih utakmica u karijeri, videlo se koliko se trudio da pomogne ekipi.’ – zaključio je Kari.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter