0
Domaći fudbal

Foto: Twitter/@Djuricic10

FILIP ĐURIČIĆ: Imao sam jedan san – da igram u Crvenoj zvezdi! (FOTO)

Objavljeno: 25.08.22 u 15:03

Filip Đuričić je pričao za DAZN, dotakao se mnogih tema i otvorio je dušu.

Zvezdino dete se ove sezone vratilo u Sampdoriju i potpisalo dvogodišnji ugovor. Prvo pitanje je bilo upravo vezano za to: „Šta te je navelo da se vratiš u Sampdoriju?“

„Recimo da je bilo mnogo lakše vratiti se u sampdoriju, nego otići negde drugde. Poznajem sve, volim more i sunce, navijače, pa nije bilo teško opredeliti se i doneti odluku. Kada sam prvi put bio tu, imao sam nekoliko ljudi sa kojima sam mogao da razgovaram. Govorio sam samo engleski, nisam znao italijanski. Sada je drugačije, pomažem novim članovima sa italijanskim, jer znam da nije lako kada dođeš sa strane“ započeo je reprezentativac Srbije, a sledeće pitanje bilo je vezano za trenera Sampdorije, jer je upravo zbog njega napustio klub pre četiri godine: „Da li ste ti i Marko Đampaolo rešili nesuglasice?“

Obojica smo se promenili. Danas imam 30 godina i drugačije razmišljam. Kada stavim sve na sto, za mene je najbolje bilo da dođem ovde. I drugi timovi su mislili da neću doći zbog gospodina Đampaola. Odrasli smo, nismo osetljivi, razgovarali smo. Bio sam mlad, uslovi nisu isti kao danas. Posle pet minuta usaglasili smo se da je Sampdorija pravi izbor. U fudbalu se često preteruje. Da, bio sam ljut jer nisam igrao, mnogo puta nisam ni pozivan, ali sve to je deo fudbalskog života“ sledeće pitanje bilo je vezano za taktiku: „Sampdorija je promenila taktiku, kako ti se čini?“

„Promenili smo sistem. Ranije je trener igrao sa dva vezna i igračem iza dvojice napadača. Sada smo se malo promenili, ali mislim da u prošlosti nismo bili previše defanzivni. Pokazali smo da možemo da igramo dobro i ovim putem kojim idemo moramo da nastavimo. Ako to učinimo, možemo imati dobru sezonu u prvenstvu“ u ponedeljak su se sastali Samdorija i Juventus, pa je Đuričić ukrstio koplja sa kolegama iz reprezentacije Srbije, Vlahovićem i Kostićem i sa svojim timom „otkinuo“ dva boda Staroj dami.

„Tokom pripreme za meč nismo razgovarali, posle smo se šalili. To nije bio njihov najbolji meč meč, dok smo mi prošli jako dobro“ zatim je pričao o lepom periodu u Sasuolu.

„Važan je bio De Zerbi, forsirao je stil koji mi se sviđa. Nisam razmišljao o golu, kako da imam dve ili tri asistencije, bilo mi je važno da igram dobro. Lakše mi je bilo da igram nego ranije i žao mi je što je otišao“ zatim je otkrio da li ga je fudbal spasao.

„Ne, mene nije. Bio sam navijač Crvene zvezde, gledao sam Crvenu zvezdu od šeste godine i imao sam jedan san – da igram u Crvenoj zvezdi. To me je guralo napred, iz dana u dan“ vratio se u detinjstvo, a zatim pričao o najdražem pogotku.

Ne znam, bio je jedan lep protiv NEC-a, kada sam igrao u Holandiji, u Herenvenu. Imao sam 19 godina, tada ih nisam mnogo davao, ali kada jesam – bili su prelepi“ zatim je dobio teško pitanje na koje je korektno odgovorio: „Da možeš da biraš šta bi odabrao – tri asistencije ili gol?“

„Više volim da odigram meč u kojoj ću dobiti ocenu 8 ili 8,5 i da nemam ni gol, ni asistenciju“ a onda istakao koji mu je lični cilj.

„Da ostanem zdrav i da mogu da igram fudbal, da dajem golove i da sa reprezentacijom odem na Svetsko prvenstvo“ bio je jasan, a zatim istakao da mu je Svetsko prvenstvo bitnije od šampionske titule.

Svetsko prvenstvo! Uvek. Dovesti reprezentaciju na vrh, povesti je do titule na Svetskom prvenstvu je izuzetna stvar“ zatim je pričao o fudbalskim uzorima iz detinjstva.

„Nemam idola. Kada sam bio mali voleo sam dva igrača: Zidana i Kaku. Ali, idola nemam. Obojica su igrali sa elegancijom zbog koje je sve izgledalo tako lako. Bio je to drugi nivo. Prvi, dodir, kontrola lopte…“ nakon toga otkrio ko je najbolji igrač sa kojim se našao na terenu.

Mesi. Zatim Eden Azar, ali Mesi je sa druge planete“.

Sa kim bi voleo da razmeniš dres?

Sa Mesijem“.

U prošlosti si dosta igrao Fifu i PES, da li je i sada tako?

„Sada ne, jer imam troje dece. Nemam vremena. Igrao sam je i do osam sati dnevno. Posebno PES, postajao sam sve jači, stavljao sam sve na 99“.

Fantazi fudbal?

„Ne volim ga. Kada sam stigao u Sasuolo – ubili su me. Međutim, nadam se svim srcem da ću doneti +3 u sledećoj utakmici“, zaključio je Filip Đuričić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter